Hooperovi Bedári očarili divákov na novinárskej projekcii

Filmová adaptácia muzikálu Bedári režiséra Toma Hoopera má za sebou prvú novinársku projekciu, po ktorej si v piatok oscarový filmár vyslúžil standing ovation.

24.11.2012 20:05
bedari V úlohe Fantine sa v nových Bedároch... Foto:
Anne Hathaway v úlohe Fantine.
debata

Ako pred divákmi priznal, táto snímka má pre neho výnimočnú hodnotu. „Som veľmi šťastný, že som tento film dokončil. Ďakujem tisíckam ľudí, ktorí so mnou boli na tejto ceste, predovšetkým úžasnému obsadeniu, a tiež Victorovi Hugovi, ktorý tu však nanešťastie nemôže byť s nami,“ povedal. Hugo napísal rozsiahly román Bedári v roku 1862 a na jeho motívy vznikol práve úspešný divadelný muzikál, podľa ktorého Hooper nakrútil svoj film.

Novinári ešte nesmeli zverejniť recenzie, no svoje nadšenie vyjadrili aspoň na Twitteri. „Hathaway je úžasná. Bože, plakal som. Film je absolútnym víťazstvom,“ napísal Kristopher Tapley z portálu HitFix.com. Anne Hathaway si vyslúžila pochvalu aj od kritika z denníka L.A. Times Stevena Zeitchika, podľa ktorého práve ona vynikala nad svojimi kolegami Hughom Jackmanom a Russellom Crowom. „Stále sa neviem spamätať z toho, aký úžasný bol ten film. Ak som sa nevyjadrila jasne, Bedári sú úplne neuveriteľní. Desať miliónov bodov pre Toma Hoopera za to, že tento muzikálový film urobil správne,“ napísala zas Samantha Massell.

V príbehu o bývalom galejníkovi Jeanovi Valjeanovi (Jackman), ktorého prenasleduje policajný komisár Javert (Crowe), si zahrali aj spomínaná Anne Hathaway (Fantine), Amanda Seyfried (Cosette), Eddie Redmayne (Marius), Helena Bonham Carter (pani Thénardierová) či Sacha Baron Cohen (pán Thénardier). Do slovenských kín sa snímka Toma Hoopera, ktorý vlani na udeľovaní Oscarov triumfoval s historickou drámou Kráľova reč (2010), dostane 3. januára 2013.

debata chyba