Veronika Trnovská využíva aj hluché miesta-nemiesta

Vo svojej diplomovej práci skúma pojem ne-miesto, ktorým označuje nevyužívané plochy v meste, miesta bez účelu, nedefinované, často obchádzané, ale s veľkým potenciálom. Spájaním týchto miest na základe premyslených urbanistických a ekonomických pravidiel, vytvára paralelnú krajinu, Ne-mesto, ktorá sa vinie pomedzi panelové domy Petržalky. Zahusťovanie sídliska novou výstavbou tak prináša nielen naplnenie aktuálnych potrieb obyvateľov ako napríklad parkovanie, ale aj zútulňuje.

30.09.2013 09:00
Veronika Trnovská - Ne-mesto Foto:
Veronika Trnovska - Ne-mesto
debata

Na otázku, čo jej dala škola, Veronika Trnovská odpovedala: "Priateľov, kontakty, šesť skvelých rokov, priestor na rozvoj, samozrejme aj určité teoretické vedomosti, ale hlavne – pohľad na architektúru a spôsob myslenia, prístup, ktorý je aplikovateľný i mimo architektúry. Pokiaľ ide o inšpiráciu, nemám obľúbeného architekta alebo jednu inšpiráciu. Inšpirujú ma najmä architekti, s ktorými sa dostanem do bližšieho kontaktu prostredníctvom prednášok alebo osobnej návštevy ich stavieb.

Poslednou bola pre mňa návšteva kupoly Bundestagu v Berlíne od Fostera. Aké sú moje ďalšie plány? Momentálne som na internshipe v Amsterdame v Studio FABRIC. Budúcnosť vidím otvorene, uvidíme čo prinesie. Rada by som pokračovala v naberaní skúseností z architektonickej praxe. Okrem toho by som rada pokračovala v aktivitách kreatívnej platformy WOVEN, v rámci ktorej spolu s Mariannou Maczovou, Danicou Pištekovou a Annou Csefalvay navrhujeme a realizujeme architektúru malej mierky a organizujeme podobne zamerané workshopy."

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava absolventov architektúry #architekrúra #sídliská