Ako sa uchytiť v umení? Poradia v Žiline

Multižánrový festival Artičoky predstaví v piatok a v sobotu v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie osobnosti z oblasti vizuálneho umenia, filmu, kultúry či marketingu.

18.10.2013 07:00
web ARTICOKY Foto:
Prednášky, diskusie a workshopy prakticky poradia, ako sa uchytiť v reálnom svete umenia.
debata

Predchádzajúce dva ročníky sme umožnili študentom prezentovať svoje práce verejnosti, tretí ročník chceme posunúť ešte ďalej. Pripravujeme prednášky a workshopy o tom, ako preraziť v tejto brandži, ako funguje marketing či ako získať financie na realizáciu umeleckých projektov,“ povedala jedna z organizátorov festivalu Martina Mäsiarová.

Michaela Kučová a Igor Rjabinin predstavia projekt Soyart alebo "so young art“. Tým, že prenajímajú diela mladých umelcov do priestorov mimo galérií, nielen pretvárajú kancelárie na výstavné miestnosti, ale pomáhajú umelcom financovať ich tvorbu už v začiatkoch.

Artičoky pozývajú tiež na workshop tvorby zinov – nekomerčných miniknižiek či časopisov alebo blok venovaný efektívnej argumentácii s Jakubom Kobelom zo Slovenskej debatnej asociácie.

"Diváci sa môžu tešiť aj na Bohdana Smiešku, ktorý pracuje pre nadáciu Intenda a grantový program Podporujeme súčasné umenie a divákom ponúkne pohľad do fungovania nadácie a systému udeľovania grantov,“ povedal organizátor festivalu Denis Kozerawski.

debata chyba
Viac na túto tému: #Artičoky #Stanica Žilina-Záriečie #Soyart