Tip na víkend: Strávte nedeľu s deťmi v labyrinte

Ak keď je vonku už typicky novembrové počasie, nemusíte sedieť doma. Nedeľné popoludnie 24. novembra môžete stráviť spoločne s deťmi v galérii, ale nudiť sa určite nebudete. Ocitnete sa totiž v labyrinte.

19.11.2013 16:00
Detský program v SNG Foto:
Spoločná nedeľa v galérii je tvorivý a zábavný rodinný program, ktorý zapája celú rodinu.
debata

Slovenská národná galéria v Bratislave pripravuje cyklus programov pre rodiny s deťmi už od päť rokov a túto nedeľu, 24. novembra, je témou stretnutia labyrint. V labyrinte sa dá stratiť, ale aj nájsť, labyrint sa dá nakresliť aj vytvarovať. A v labyrinte môžu byť ukryté rôzne tajomné predmety.

„Deti za pomoci rodičov preskúmajú zákutia galérie, ktoré sú inak verejnosti neprístupné a budú poznávať okolie inými zmyslami než zrakom a sluchom,“ hovorí Magdaléna Kuchtová, pracovníčka galérie. Stratia sa v prázdnom priestore, ale pomocou hmatu sa v ňom opäť nájdu. Potom si postavia vlastný labyrint a v ňom budú tiež skúmať predmety dotykom. No a keďže témou celého nedeľného stretnutia je labyrint, dozvedia sa aj niečo z dávnej mytológie.

Spoločná nedeľa v galérii je tvorivý a zábavný rodinný program, ktorý zapája celú rodinu. Treba si naň vyhradiť dve hodiny času, lebo prebieha ako jeden celok, ktorý má svoju tému a pointu, aj keď sa skladá z viacerých rôznych aktivít. Ak chcete stráviť príjemné a inšpirujúce popoludnie spolu so svojimi deťmi v národnej galérii, treba sa prihlásiť aspoň dva dni vopred na adrese barbora.jurinova@sng.sk alebo telefonicky na tel. 0915 786 712. Pro­gram sa uskutoční v nedeľu 24. novembra od 15. do 17. hodiny v priestoroch Slovenskej národnej galérie v Bratislave, stretnutie je pri pokladnici Esterházyho paláca na Námestí Ľ. Štúra 4. Rodiny bez ohľadu na počet členov platia jednotné vstupné za celý program 8 €, v cene je aj drobné občerstvenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #galéria #labyrint