Chcete vidieť hudbu? Navštívte banskobystrickú výstavu Rastislava Beru

Ak chcete naživo vidieť hudbu v plnej nádhere, môžete do 14. marca 2015 navštíviť výstavu slovenského fotografa Rastislava Beru, ktorú inštalovali na Radnici na Námestí SNP 1v Banskej Bystrici a má priliehavý názov, Videl som hudbu.

04.03.2015 12:46
Rastislav Bero, Videl som hudbu Foto:
Svetoznámy dirigent Sir Simon Rattle na snímke Rastislava Beru.
debata

Snáď sa autor výstavy neurazí, ak o ňom prezradíme, že je malý, šťúply, pohybuje sa celkom nepozorovane a medzi jeho fotografiami ho ani nezbadáte. V júni tohto roku oslávi osemdesiat rokov života na tejto Zemi a všetko čo nám chce porozprávať, visí na stenách.

Sir Simon Rattle, dirigent a riaditeľ  London... Foto: Rastislav Bero
Rastislav Bero, Videl som hudbu Sir Simon Rattle, dirigent a riaditeľ London Symphony Orchestra na snímke Rastislava Beru.

Absolvent Fakulty architektúry na Slovenskej vysokej škole technickej v Bratislave je členom Slovenskej výtvarnej únie. Úzko spolupracuje so Združením profesionálnych fotografov a Spolkom architektov Slovenska. Je autorom publikácií a nástenných kalendárov. Usporiadal množstvo autorských výstav doma aj v zahraničí. Žije a tvorí v Banskej Bystrici.

Fotografia s názvom Člen orchestra z výstavy... Foto: Rastislav Bero
Rastislav Bero, Videl som hudbu Fotografia s názvom Člen orchestra z výstavy Rastislava Beru.

Bežné informácie, ktorými sa môže pochváliť nejeden autor. Existuje však niečo, čo robí Rastislava Bera výnimočným. Vidí hudbu. Dokazuje to na výstave s rovnomenným názvom. Sú na nej zachytené fotografie z vysielania televízií Classica a Brava. Zachytiť operných spevákov či dirigentov tzv. vážnej, ja hovorím náročnej hudby, je ojedinelé a pochvalné. Sú to možno momenty, v ktorých sa umelci vzopäli k najvyšším výkonom alebo naopak, snáď práve oddychujú.

Dirigent Riccardo Chailly na snímke Rastislava... Foto: Rastislav Bero
Rastislav Bero, Videl som hudbu Dirigent Riccardo Chailly na snímke Rastislava Beru. Fotografia je súčasťou výstavy s názvom Videl som Hudbu.

Rastislav Bero dokazuje, že vidí hudbu. Pozývame vás pozrieť si ju do banskobystrickej Radnice. Kurátorom výstavy je prof. Ladislav Paule.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #fotograf