Národná galéria bude vydávať magazín o umení

Nový magazín o umení s názvom 365° prinesie od 13. marca Slovenská národná galéria (SNG). Magazín 365° bude národná galéria vydávať raz do roka.

10.03.2015 07:00
debata

„Magazín prináša obsiahly materiál o dianí na umeleckej scéne doma i v zahraničí formou rozhovorov, reportáží, kratších formátov a prehľadových rubrík tak, aby plnil funkciu inteligentného a osvetového sprievodcu umením, dostupného pre každého,“ agentúru SITA o tom informovala Ladislava Gnacková z marketingu a komunikácie SNG. Súčasťou magazínu má byť aj veľkorysý a kvalitný vizuálny materiál. Autormi grafického konceptu sú Branislav Matis a Pavlína Morháčová, koncepciu obsahu pripravili Lucia Gavulová a Alexandra Kusá.

Pilotné číslo prinesie na 184 stranách rozhovory s riaditeľom Moravskej galérie v Brne Janom Pressom, s pražskými súkromnými galeristkami Camille Hunt a Katherine Kastner, so slovenským umelcom Jaroslavom Vargom, slovenským fotografom Martinom Kollárom a dialóg generačne odlišných tvorcov Erika Bindera a Ľubomíra Ďurčeka. „Okrem toho nájdete v čísle materiál o najmladšej generácii slovenských vizuálnych tvorcov, vyčerpávajúcu správu o slovenskom trhu s umením za minulý rok, krátku reportáž z veľtrhu Art Basel 2014, foto-editoriál architektúry Vladimíra Dedečka, zachytený optikou rakúskej fotografky Herthy Hurnaus, text o revitalizácii múzea v Betliari a ďalšie témy,“ avizovala SNG.

Magazín bude pre záujemcov dostupný od 13. marca v kníhkupectve Ex Libris v bratislavskom sídle SNG na Námestí Ľudovíta Štúra a aj na distribučných miestach mimo Bratislavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #365° #magazín o umení