Tipy, kde stráviť Noc múzeí a galérií

Skryté komnaty, temné mučiarne aj stredoveká kuchyňa - čo vás láka najviac?

15.05.2015 14:00
debata

Spišské múzeum, Levoča
Tajomná noc na hrade plná legiend a čarovnej atmosféry nočného Spišského hradu, ktorá sa začne o 19. h, ponúka divadelné predstavenie Príbeh Dona Quijota, orientálne tanečnice, ochutnávky v hradnej kuchyni aj ukážky práce kata v hradnej mučiarni. Levočská biela pani prevedie návštevníkov zákutiami historickej radnice a rozpovie im svoj tragický príbeh.

Kuchyňa na Spiškom hrade. Foto: SNM
32 33 noc kuchyna Kuchyňa na Spiškom hrade.

Hrad Strečno
Nočná prehliadka hradu, ktorá sa začne o 20. h, ponúka okrem iného aj návštevu dielne konzervátora keramiky v podhradí, aj prehliadku stredovekej dediny Paseka. Chýbať nebude ani ohnivá šou.

Múzeum Bojnice
Netradičnú Nočnú prehliadku zámku s duchmi a strašidlami pri sviečkach, ktorá sa začne o 20. h, spestrí lektor v dobovom kostýme starými zámockými legendami, povesťami a doplní výkladom o histórii zámku. V Zlatej sále čaká návštevníkov prekvapenie.

Slovenské technické múzeum Košice
Inštaláciou bytového interiéru, dokumentmi, rozprávkami, dopravnými prostriedkami aj spomienkami na obdobie budovania socializmu pripomenie happening v štýle retrospomienok (od 17. h do 23. h) 50. až 70. roky minulého storočia. Vyvrcholí nočným premietaním dobových filmov.

Prírodovedné múzeum SNM Bratislava
Program Prach si a v prach sa obrátiš pozýva od 17. h na návštevu antropologického depozitára, v ktorom sa nachádzajú ľudské kostry a múmie. Do pestrého sveta skamenelín, ktoré sú voľným okom takmer neviditeľné, zavedie návštevníkov podujatie Pozrime sa na ne zblízka (17. h až 23. h). Chýbať nebudú, samozrejme, lupa a mikroskop.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #galéria #múzeum #tipy