Titanic zakotví v Bratislave

Písal sa rok 1912. Na more 10. apríla vyplávala najväčšia a najluxusnejšia loď svojej doby. Dostávala prívlastky ako "nepotopiteľná" a bola neodolateľným lákadlom pre ľudí z vyššej spoločnosti. Plavba Titanicom bola totiž prestížou, akú si nemohol dovoliť každý.

03.08.2015 12:01
titanic výstava Foto:
Výstava Titanic otvorí brány pre návštevníkov 12. augusta.
debata

Príbeh najslávnejšieho parníka na svete prinesie do bratislavskej Incheba Expo Arény výstava Titanic. Prví návštevníci budú mocť vstúpiť na „palubu“ už v stredu 12. augusta o 14. h.

„Príbeh Titanicu sa rozprával a prerozprával, ale nikdy tak dojímavo a zanietene ako ho predstavujú originálne artefakty prezentované na tejto výstave. S rešpektom boli obnovené a starostlivo uchované. Tieto predmety, viac než slová alebo obrazy, rozprávajú príbeh o lodi Titanic a jej 2221 cestujúcich a členov posádky, ktorých životy sa navždy zmenili,“ uvádzajú organizátori. Návštevníci budú môcť na výstave obdivovať hodnoverné repliky kajút, interiérov lode, ale aj počuť hluk strojovní či zažiť úzkosť, ktorú prežívali pasažieri po náraze Titanicu do ľadovca.

Výstava prezentuje stovky originálnych atrefaktov vylovených z vraku Titanicu, ale návštevníci budú môcť vidieť aj kusy nábytku, porcelán či osobné predmety cestujúcich ako šperky a rôzne časti oblečenia.

Pri vstupe dostane každý návštevník palubnú vstupenku s menom osoby, ktorá sa plavila s Titanicom v roku 1912. „Vďaka tejto vstupenke s konkrétnym menom reálneho človeka, ktorý na Titanicu v dobe jeho katastrofy bol, prežije celú prehliadku výstavy tak, ako konkrétny cestujúci na palube Titanicu,“ sľubujú organizátori, ktorí odporúčajú návštevníkom, aby si zakúpili vstupenky v predpredaji a vyhli sa čakaniu v dlhých radách.

Prehliadka Titanicu trvá minimálne hodinu, preto si návštevníci kupujú vstupenky na presný čas, ktorý je potrebné dodržiavať. Výstava Titanic potrvá v bratislavskej Inchebe do 6. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #výstava #Titanic #Incheba Expo Aréna #najslávnejší parník