Slovenské centrum dizajnu bude mať nové vedenie

Katarína Hubová sa po 12 rokoch vedenia Slovenského centra dizajnu rozhodla dať priestor mladším odborníkom, v centre však ďalej ostane.

13.10.2015 12:00
Hubová Katarína Foto: ,
Odchádzajúca riaditeľka Slovenského centra dizajnu Katarína Hubová.
debata

Súčasná riaditeľka SCD Katarína Hubová požiadala listom ministra kultúry Mareka Maďariča o uvoľnenie z funkcie k 31. decembru tohto roka. Agentúru SITA o tom informoval referát styku s médiami Ministerstva kultúry (MK) SR. Hubová „svoje rozhodnutie, o ktorom podľa jej vlastných slov uvažovala posledný rok, odôvodnila najmä zámerom dať po 12 rokoch príležitosť mladším odborníkom viesť centrum. Keďže Katarína Hubová prejavila v žiadosti záujem pokračovať v práci v organizácii a dotiahnuť tak rozpracované odborné projekty, minister kultúry jej žiadosť akceptoval,“ uvádza sa v tlačovej správe ministerstva. MK SR v krátkom čase vyhlási výberové konanie na obsadenie pozície riaditeľa Slovenského centra dizajnu.

Ministerstvo kultúry pripomína, že Kataríne Hubovej sa ako riaditeľke SCD podarilo od októbra 2003 inštitúciu personálne a finančne stabilizovať a naštartovať jej rast. Slovenské centrum dizajnu sa za 12 rokov pod vedením K. Hubovej vyprofilovalo ako hlavná inštitúcia na získavanie, uchovávanie a šírenie informácií o dizajne na Slovensku. Nadviazalo aj významnú spoluprácu s viacerými renomovanými partnerskými kultúrnymi inštitúciami v zahraničí, najmä v Rakúsku a v Nemecku. „Minister kultúry Marek Maďarič vnímal Katarínu Hubovú ako kľúčovú osobu aj pri rozširovaní aktivít SCD o zbierkotvornú činnosť a zakladaní Slovenského múzea dizajnu v rokoch 2013 a 2014,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe MK SR.

Minister kultúry aj riaditeľka SCD ocenili vzájomnú dlhoročnú spoluprácu. „Zároveň vyjadrili želanie, aby nástupca súčasnej riaditeľky SCD nadviazal na jej činnosť a aby pri smerovaní organizácie do budúcnosti využil všetky možnosti, ktoré jej prináša rozvoj kreatívneho priemyslu a kultúrneho dedičstva,“ dodal referát styku s médiami MK SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské centrum dizajnu #Katarína Hubová