Dôchodkyni za vyplnenie krížovky v múzeu umenia trest nehrozí

Nemecká prokuratúra zastavila konanie proti dôchodkyni, ktorá v júli upútala pozornosť médií, keď na výstave moderného umenia v Norimbergu dopísala slová na obraz s motívom krížovky. Žena, ktorá má podľa dostupných informácií 90 rokov, totiž svojím konaním nespôsobila žiadnu väčšiu ani trvalú škodu, informovala agentúra DPA.

06.10.2016 13:21
Krížovka múzeum Arthur Köpcke Foto:
Dôchodkyňa v polovici júla počas návštevy norimberského Nového múzea pochopila doslova odkaz „Insert words“ (Doplňte slová).
debata (4)

Podľa vyhlásenia hovorkyne prokuratúry bol tento prípad vyšetrovaný „s náležitou dôkladnosťou“, vzhľadom na neveľkú závažnosť následkov činu však rozhodla o jeho odložení. Na potrestaní seniorky, ktorá doteraz nebola trestne stíhaná, navyše netrvalo ani samotné múzeum.

Nemenovaná dôchodkyňa v polovici júla získala nechtiac popularitu, keď počas návštevy norimberského Nového múzea pochopila doslova odkaz „Insert words“ (Doplňte slová) na vystavenom obraze avantgardného umelca Arthura Köpckeho. Dielo nazvané „Reading-work-piece“, ktoré pochádza z roku 1965, popísala guľôčkovým perom, atrament sa však podarilo medzičasom bezo zvyšku odstrániť. Uvedený obraz na výstavu zapožičal istý zberateľ, pričom bol poistený na sumu 80 000 eur.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Norimberg #Reading-work-piece #Arthur Köpcke #krížovka