Výstava: Vajnory majú výtvarný salón

Galéria TYPO&ARS na Roľníckej ulici vo Vajnoroch pripravila ďalšie stretnutie výtvarníkov formou otvoreného výtvarného salónu.

30.04.2017 16:00
debata

Svoje diela na tejto výstave predstavuje štrnásť výtvarníkov – Oto Bachorík (olejomaľba), Mária Bachoríková (keramika), Peter Cpin (ilustrácia, akryl), Viera Čepcová (šperk), Andrej Čepec (keramika), Peter Čepec (olejomaľba), Květa Fulierová (fotografia), Yvonna Hanáková (pastel), Igor Kaplan (kov), Martin Kellenberger (akryl, grafika), Dagmar Křížová (drôt), Ivo Kříž (fotografia), Eliška Kukučková (maľba na hodváb, keramika), Michal Škrovina (maľba na skle).

Martin Kellenberger: Pohyb jari, akryl Foto: TYPO&ARS
Martin Kellenberger Martin Kellenberger: Pohyb jari, akryl

Výstava, zaradená medzi akcie Vajnorského kultúrneho leta, bude sprístupnená do 9. júla (denne od 14.00 do 18.00, vstup voľný). O výstave a jej organizátorovi Petrovi Čepcovi, zakladateľovi galérie, nám porozprávala jedna z vystavujúcich, Yvonna Hanáková: „Vajnorský výtvarný salón neorganizuje tento rok galerista Peter Čepec po prvýkrát. Je to už tradícia. Táto galéria už predstavila diela mnohých výtvarníkov a nielen to – pomáha pestovať kolegiálne vzťahy. Výtvarníci sem chodia, roky, roky tu vystavujú, niektorí raz, niektorí viackrát, niektorí možno ešte len budú. Všetci sa sem však radi vracajú a to bolo od začiatku zámerom Petra a Vierky Čepcovcov, ktorí túto galériu vybudovali vo svojom dome vo Vajnoroch. A vybudovali ju práve preto, aby sa ich priatelia – maliari, grafici, sochári, textiláci, keramici, fotografi, dizajnéri, šperkári, ale aj herci, hudobníci, speváci, kurátori, kunsthistorici a novinári – mohli v tomto priestore stretávať. A stretávajú sa tu nielen tvorcovia – prichádzajú aj ich fanúšikovia, priaznivci. Vznikajú tu nové priateľstvá a utužujú sa staré. Autori sa však väčšinou medzi sebou poznajú. Ja napríklad z vystavujúcich poznám osem, ďalších troch osobne stretnem až teraz. Pri výbere mojich obrazov, sú to pastely, pre túto výstavu, som predovšetkým chcela, aby boli z mojej najnovšej tvorby. Tie, ktoré tešia mňa a mohli by potešiť aj mojich priateľov, teda priateľov galérie. V detstve sme boli častými návštevníkmi Vajnorského jazera a posledných dvadsať rokov sa mi Vajnory spájajú práve s galériou TYPO& ARS. A iste nielen mne.“

Yvonna Hanáková - pastel Foto: TYPO&ARS
Yvonna Hanáková Yvonna Hanáková - pastel

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vajnory #Galéria TYPO&ARS