Milovníci umenia nezabudnite, aj najbližšiu nedeľu sú štátne múzeá zadarmo

Voľné vstupy sú každú prvú nedeľu v mesiaci do všetkých expozícií Slovenského národného múzea, Slovenskej národnej galérie, Múzea SNP a Slovenského technického múzea.

02.08.2017 05:00
snp, banská bystrica, povstanie, pamätník, múzeum Foto: ,
Múzeum SNP v Banskej Bystrici.
debata

Milovníci kultúry môžu naďalej využívať možnosť bezplatnej návštevy ktorejkoľvek galérie alebo múzea, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR. Takáto príležitosť sa návštevníkom ponúka vždy prvú nedeľu každého mesiaca a výnimkou nie je ani najbližšia nedeľa 6. augusta. Ako informuje na svojej webstránke ministerstvo kultúry, celkovo je počas prvej nedele v mesiaci bezplatne sprístupnených verejnosti až 37 pracovísk múzeí a galérií po celom Slovensku vrátane najnavštevova­nejších, ako sú pobočky Slovenského národného múzea (SNM) na hrade Červený Kameň v Častej, Spišské múzeum v Levoči a jeho Spišský hrad, zámok Bojnice, Andrássyovský kaštieľ v Betliari a ďalšie.

V zozname 37 pracovísk, ktoré sú vždy prvú nedeľu v mesiaci prístupné pre verejnosť bezplatne, je všetkých 18 pobočiek Slovenského národného múzea po celom Slovensku, tiež bratislavské sídlo Slovenskej národnej galérie a jej pracoviská v Pezinku, Ružomberku, Spišskej Belej a vo Zvolene. Voľný vstup je ďalej aj do všetkých expozícií Múzea Slovenského národného povstania a Slovenského technického múzea. Podrobnosti o otváracích hodinách a podmienkach vstupu nájdu návštevníci na webových stránkach jednotlivých múzeí a galérií.

debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #múzeá #galérie