Príbehy (o) smrti odznejú cez diela v Nitrianskej galérii

Nitrianska galéria prináša nový výstavný projekt Príbehy (o) smrti. Vernisáž bude 30. novembra. Výstava diel 23 umelcov je subjektívnym kurátorským rozprávaním o rôznych vizuálnych podobách smrti.

29.11.2017 16:00
Príbehy (o) smrti Foto:
Výstava Príbehy (o) smrti potrvá do 18. februára 2018.
debata

Koncipovaná je do troch pomyselných línií. Na projekte sa podieľajú autori, ktorých umelecký program bol pre smrť predčasne ukončený, a tiež umelci, ktorých smrť blízkej osoby poznačila a ovplyvnila aj časť ich umeleckej práce. Tretiu kategóriu tvoria umelci, ktorých tvorbu ovplyvňujú alebo ovplyvňovali rôzne prejavy a podoby smrti. Kurátorkou výstavy je Ľudmila Kasaj Poláčková.

„V rámci Reprezentačných sál Nitrianskej galérie má návštevník možnosť konfrontovať svoj život s dielami o smrti a zároveň môže sebareflexívne pristúpiť k sebe, prípadne k svojmu osobnému zážitku so smrťou, lebo súčasťou života je aj smrť,“ informuje Nitrianska galéria. K výstave vyjde aj katalóg, do ktorého prispela filozofka Sabína Gáliková Tolnaiová, žurnalista Michal Havran, špecialistka v odbore paliatívnej starostlivosti Patrícia Dobríková, klinická psychologička Monika Hudecová a historik umenia Luboš Kürthy. Výstava potrvá do 18. februára 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitrianska galéria #Príbehy (o) smrti #Ľudmila Kasaj Poláčková