S Picassom sa v Danubiane spriatelilo viac ako 4400 ľudí

Výstavu Môj priateľ Picasso, 125 fotografií Edwarda Quinna, si v jednom z najmladších európskych múzeí moderného umenia – Danubiana Meulensteen Art Museum - pozrelo viac ako 4400 návštevníkov. Pre TASR to potvrdila projektová koordinátorka Danubiany Veronika Polakovičová, podľa ktorej je výstava veľmi obľúbená.

05.01.2018 16:00
Môj priateľ Picasso Foto:
Výstava Môj priateľ Picasso predstavuje snímky fotografa Edwarda Quinna (vľavo), priateľa Pabla Picassa.
debata

„Táto výstava priťahuje ľudí zrejme najmä preto, že väčšina z nás síce pozná diela slávneho umelca, ale nepoznáme jeho osobný život, ktorý výstava ponúka okrem jedinečného štýlu Edwarda Quinna a jeho jedinečných fotografií,“ povedala Polakovičová. Ide o výber 125 fotografií, ktoré vznikli počas 20-ročného priateľstva Edwarda Quinna a Pabla Picassa v rokoch 1951 až 1972. Vznikli tak unikátne fotografie z rodinného, osobného aj tvorivého života Picassa.

Počas plodnej a úzkej spolupráce Quinn vytvoril takmer 10-tisíc fotografií z Picassovho života a práce, ktoré približujú umelca z mnohých uhlov pohľadu tak, ako to mohol urobiť len máloktorý fotograf. Ide napríklad o Picassa pri maľovaní, sochárstve či v keramickej dielni.

Výstava fotografií je prevzatá z Musée Picasso v Antibes, kde mala názov Picasso sans cliché. Realizátori výstavy odhadujú, že do jej skončenia 14. januára ju v Danubiane na Vodnom diele v Bratislave – Čunove uvidí spolu približne 5000 návštevníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Picasso #Danubiana #Edward Quinn #Môj priateľ Picasso