Tvoríte plagáty na úrovni? Docení vás Trienále v Trnave

Galéria Jána Koniarka v Trnave prijíma prihlášky plagátov vydaných v rokoch 2015 – 2018 do 10. ročníka súťaže Trienále plagátu Trnava. Galéria organizuje Trienále od roku 1991, za toto obdobie sa stalo najväčším podujatím svojho druhu na Slovensku a rešpekt si získalo aj vo svete. Uzávierka prihlasovania plagátov do súťaže je 1. mája, finalisti budú známi 15. mája.

08.02.2018 12:00
Trienále plagátu Trnava Foto: ,
Uzávierka prihlasovania plagátov do súťaže Trienále plagátu Trnava je 1. mája.
debata

Plagáty bude hodnotiť medzinárodná porota zložená z piatich renomovaných odborníkov v oblasti plagátu, typografie a vizuálnej komunikácie. Slávnostné otvorenie Trienále spojené s vyhlásením víťazov a udeľovaním cien je naplánované na 13. septembra 2018. Prezentácia súťažných plagátov sa uskutoční v Galérii Jána Koniarka – Kopplovej vile, v Synagóge – centre súčasného umenia, v západnom krídle trnavskej radnice a na ďalších výstavných miestach v Trnave a Bratislave. Kurátorom a koordinátorom projektu je Robert Paršo.

Trienále plagátu Trnava 2018 bude mať dve súťažné kategórie a tri podkategórie. Súťažiť v prvej kategórii budú profesionáli, v druhej študenti výtvarných odborov vysokých škôl, všetci v podkategóriách reklamný plagát, kultúrno-spoločenský plagát a vo voľnej téme a technike. Súčasťou 10. ročníka Trienále plagátu Trnava bude množstvo sprievodných aktivít, menších výstav, prednášok a workshopov usporiadaných v rovnakom čase aj v iných mestách na Slovensku. Agentúru SITA o podujatí informovala Zuzana Dohnalová z Galérie Jána Koniarka v Trnave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galéria Jána Koniarka v Trnave #Trienále #Trienále plagátu Trnava