Korben Dallas si na turné pozvali huslistu Adama Baldycha

Skupina Korben Dallas odohrá na jeseň turné, ku ktorému si pozvali špeciálneho hosťa, poľského jazzového huslistu Adama Baldycha.

26.06.2018 14:00
HUDBA: Radio_Head Awards Foto: ,
Skupina Korben Dallas.
debata

Spoluprácu si prvý raz vyskúšali minulý rok na podujatí Mosty-Gesharim, kde predstavili kratšie spoločné vystúpenie. Toto spojenie sa umelcom zapáčilo natoľko, že sa rozhodli zopakovať si ho, tentokrát v podobe celovečerného programu, s ktorým sa v októbri predstavia v Košiciach (10.10.), Žiline (11.10.), Bratislave (13.10.), Prahe (15.10.) a Brne (16.10.).

"Mali sme doteraz veľké šťastie na ľudí, s ktorými sme mohli spolupracovať, či už to bol Andrej Šeban, Aneta Langerová, súbor Cambiar La Música či symfonický orchester. Niekto z prvej jazzovej ligy nám doteraz chýbal, teraz sme si zbierku doplnili. Poslucháči tak budú môcť počuť naše pesničky v novej podobe, ktorá však vyznieva veľmi prirodzene. S Adamom si rozumieme aj ľudsky, čo je pre nás vždy veľmi dôležité,” povedal pre médiá frontman Korben Dallas Juraj Benetin.

Hoci má Adam Baldych ešte len 32 rokov, stihol už spolupracovať s mnohými poprednými jazzmanmi, ako sú Billy Cobham alebo Jim Beard. Získal štipendium od amerického Berklee College of Music, vystupuje na prestížnych pódiách po celom svete, vrátane Montreux Jazz Festivalu či hamburskej Elbphilharmonie.

„Rád tvorím hudbu na hranici žánrov a kultúr, v tomto projekte kombinujeme energiu rockovej kapely so sofistikovanosťou jazzu a ide o výnimočné umelecké spojenie,“ hovorí o spolupráci s kapelou Baldych.

Korben Dallas majú za sebou polročnú koncertnú prestávku, ktorú si dali pri príležitosti prírastku v rodine Juraja Benetina. V máji pri svojom návrate na koncertné pódiá dvakrát vypredali bratislavskú Novú Cvernovku, od júna ich fanúšikovia môžu vidieť na festivaloch a ďalších podujatiach pod holým nebom. Najbližšie sa fanúšikom predstavia 4. júla na Deezer koncerte na bratislavskej Magio Pláži a následne 14. júla na festivale Vrbovské vetry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Korben Dallas