Posolstvá a terapie Roberta Bielika vo Viedni

Diela, v ktorých renomovaný slovenský výtvarník Robert Bielik spája tému prírody s metaforikou zmieru a krehkej rovnováhy a vlky a ovce tu preberajú známu sprituálnu symbolickú funkciu, vystavuje až do 17. januára viedenská Bellart Gallery pod názvom Posolstvá a terapie.

30.11.2018 16:25
Z výstavy Roberta Bielika Posolstvá a terapie... Foto:
Z výstavy Roberta Bielika Posolstvá a terapie vo viedenskej Bellart Gallery.
debata

„Rozklad, apatickosť a iritujúca pasivita detailne zodpovedajú súčasnej spoločenskej situácii, v ktorej sme ako ,živé mŕtvoly' posadnutí zhubnou chamtivosťou a nakazení chorobným konzumom. Bielikove posolstvá nie sú žiadnym morálnym apelom k zmene. On sa koncentruje výlučne na frustráciu pociťovanú na vlastnom tele. To čo zobrazuje je odpudivá zúboženosť traumatizovanej existencie,“ píše o Bielikových dielach galéria.

Robert Bielik v Bellart Gallery

Viedenská výstava Roberta Bielika

Fotogaléria

„Na prvý pohľad sa obrazy Roberta Bielika (*1963) zdajú byť takmer suicidálnymi hororovými výziami. Pritom ide skôr o akési regulačné opatrenia vlastného života. Aj keď to znie paradoxne, je porovnanie života a krutej smrti Bielikovi takmer terapeutickou nutnosťou. On to ,musí' takto zobraziť, ale nie ako výraz diagnostikovaného pacienta, ale ako vyznanie, autentické, intímne a ťažko nahraditeľné,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert bielik #Posolstvá a terapie #Bellart Gallery