Bratislavský ateliér zavítal do Radnice v Banskej Bystrici

V súdržnej a priateľskej atmosfére sa na Radnici na Námestí SNP 1 v Banskej Bystrici stretli umelci, tzv. neprofesionálni výtvarníci.

14.03.2019 11:05
debata

Bratislavský Ateliér neprofesionálnych výtvarníkov vystavuje po celom Slovensku a sem-tam zavíta aj za hranice, napríklad do madarského Nagybȍrsȍny či do srbského Jakove, kam plánujú vycestovať tento rok. Ináč sú to takí domasedi. Túlajú sa po Slovensku, najviac sa im páči Banská Štiavnica či prekrásne Spišské Podhradie a do 22. marca 2019 vystavujú na Radnici v Banskej Bystrici pod prozaickým názvom Pozdrav Banskej Bystrici.

Eva Jankovičová: Vtáky Foto: Foto: Monika Buráková
Radnica, Ateliér, Eva Jankovičová Eva Jankovičová: Vtáky

Obrazy výtvarníkov, ktorí si nepíšu pod meno akademický maliar, sú živé, radostné, ale aj mútne a smutné, dôležité je, že žijú. Sála z nich nadšenie a viera, veď komu by sa chcelo „len tak si maľovať“. Sú to nadšenci, ktorí prezentujú to najlepšie čo v sebe majú a prechádzka ich výstavou vás zahrnie rôznorodými emóciami, ale aj nadšením profesionálnej kvality.

V súčasnosti má Ateliér dvadsaťšesť členov a 42-ročnú históriu. To už je minimálne polovica dlhovekého života a ten výtvarný je stále vďaka svojim členom otvorený svetu, so silnou senzibilitou a vierou. Výstava potrvá do 22. marca 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výtvarník #akademický maliar