Talentovaní výtvarníci zo Slovenska a Česka, hláste sa!

Výtvarné talenty zo Slovenska a Česka chce odhaliť nový súťažný projekt Hľadáme umelcov_Maľba CZ-SK. Je určený pre výtvarníkov od 18 rokov a prihlasovanie je otvorené do 30. apríla na webstránke projektu hladameumelcov.sk. Agentúru SITA o tom za informovala organizátorka súťaže, galeristka Melita Fodor Gwerková.

16.04.2019 07:00
art gallery Foto:
Výtvarný projekt cieli na mladých umelcov s prirodzeným talentom.
debata

Hlavným cieľom projektu je dať umelcom šancu prezentovať sa a „zviditeľniť“ svoju tvorbu. Pilotný ročník je venovaný maľbe. V budúcnosti sa plánujú súťaže aj v iných výtvarných oblastiach, ako je grafika, kresba, socha a ďalšie, informovala ďalej organizátorka v tlačovej správe.

Do aktuálnej súťaže Maľba CZ-SK sa môžu prihlásiť autori, ktorí sú občanmi Slovenskej republiky alebo Českej republiky a majú viac ako 18 rokov. Vysokoškolský diplom nie je podľa Melity Fodor Gwerkovej podmienkou. „Hľadáme umelcov, ktorí to majú jednoducho dané,“ cituje tlačová správa Fodor Gwerkovú. Prihlasované diela nesmú byť staršie ako päť rokov, pričom maximálny rozmer je 100 × 100 centimetrov. Akceptované budú všetky maliarske techniky, ako je olej, akryl, pastel, akvarel, tempera alebo kombinovaná technika vrátane koláže. Registračný poplatok za dielo je 12 eur, pričom počet prihlásených diel nie je obmedzený a súťažiaci môžu prihlásiť jedno alebo viac diel.

Prihlásené diela posúdi kurátor a kunsthistorik Ľudovít Petránsky a galeristka Melita Fodor Gwerková. Hodnotiť budú anonymne len samotné diela, bez informácie o konkrétnom autorovi. To podľa organizátorov zaručí rovnakú šancu na výhru všetkým súťažiacim, bez rozdielu veku či doterajších profesionálnych výsledkov. Pre prvých troch vybraných umelcov pripravia v júli výstavu v historickom centre Bratislavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #maľba #súťaž #výtvarné umenie