Príbeh stĺpa Marca Aurelia

Príbeh stĺpa Marca Aurelia priblíži deťom časy Rímskej ríše. Do pátracej hry a rodinného programu v Slovenskom národnom múzeu sa môžete zapojiť v sobotu 19. októbra od 10. hodiny do 16. hodiny.

18.10.2019 18:00
SNM pribeh stlpa Marca Aurelia Foto:
Zážitková hra Príbeh stĺpa Marca Aurelia priblíži deťom časy Rímskej ríše.
debata

Slovenské národné múzeum – Archeologické múzeum v Bratislave pripravilo zážitkový rodinný program z čias Marca Aurelia. Uskutoční sa v sobotu 19. októbra od 10. do 16. hodiny na Žižkovej ulici.

Pátracia hra pomocou interaktívnych prvkov a modelov priblíži deťom Rímsku ríšu, cisára Marca Aurelia, významný monument – Stĺp Marca Aureliap Marca Aurelia, stojaci v Ríme, ale tiež udalosti na území dnešného Slovenska pred 4 000 rokmi.

V múzeu si návštevníci môžu vytvoriť neobyčajný medailón s Marcom Aureliom alebo scénou z jeho stĺpa. Domov si odnesú tiež pohyblivú postavičku s podobizňou tohto významného cisára.

Počas podujatia bude v múzeu poskytovaný aj lektorský sprievod interaktívnou výstavou Ako sa žilo v Bratislave 4000 rokov pred Kr., ktorá malým aj veľkým priblíži objavy doby medenej.

Program sa koná pri príležitosti Medzinárodného dňa archeológie a je ďalším, v poradí už 5. stretnutím zážitkovo-tvorivých podujatí Archeologického objavovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Archeologické múzeum #rodinný program