Zvolenské Vianoce ponúkajú dve desiatky koncertov a podujatí

Dve desiatky podujatí pripravilo mesto Zvolen v predvianočnom období pre svojich obyvateľov a návštevníkov mesta. Tohtoročným ťahákom budú nielen adventné koncerty, ktoré sa uskutočnia každú nedeľu.

01.12.2019 12:00
Zvolenský zámok Foto: ,
Zvolenský zámok, ilustračná snímka.
debata

Na pódiu vo Vianočnej dedine, ktorú otvorili na tamojšom Námestí SNP v piatok (29. 11.), ale aj v rímskokatolíckom kostole, či na Zvolenskom zámku, budú najmä koncerty, orientované prevažne na Vianoce a vianočný čas.

Tohtoročným ťahákom budú nielen adventné koncerty, ktoré sa uskutočnia každú nedeľu, a to buď v rímskokatolíckom Kostole sv. Alžbety, alebo v Kráľovskej sieni na Zvolenskom zámku, ale aj koncert Sama Tomečka s kapelou, či predstavenie vokálnej skupiny For You. Tú môžu fanúšikovia poznať zo spolupráce so Simou Martausovou, uviedol pre TASR hlavný organizátor akcie Daniel Axmann zo Zvolenského kultúrneho centra.

Okrem týchto interpretov sa predstaví aj obľúbená zvolenská kapela Police team, zoskupenie Sweet Little Chicks, jazzová kapela Wintage Band, ľudová hudba Nebeská muzika či speváčka a skladateľka Janais. Vianočnú dedinu otvoril svojím koncertom už 29. novembra Duchoň Revival Band.

Aj tento rok budú pre záujemcov pripravené v rámci Vianočnej dediny stánky s punčom a vareným vínom, s tradičnými slovenskými pochutinami aj domácimi výrobkami, dopĺňa Axmann.

Už od mikulášskeho piatka bude otvorená ľadová plocha na námestí, kde budú môcť Zvolenčania zdarma korčuľovať. O týždeň neskôr, v piatok 13. decembra, ‚prídu‘ do mesta aj vianočné trhy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce