Ktoré slovenské mesto bude Európske hlavné mesto kultúry?

Informačný deň pre mestá, ktoré sa chcú uchádzať o titul Európskeho hlavného mesta kultúry, bude 17. januára. Podujatie je určené najmä pre potenciálne kandidátske mestá a obce na Slovensku, ktoré majú ambíciu sa zapojiť do súťaže

09.01.2020 14:00
MK SR, ministerstvo kultury Foto: ,
Informačný deň pre adeptov na titul Európske hlavné mesto kultúry bude na pôde ministerstva.
debata

Informačný deň pre mestá, ktoré sa chcú uchádzať o titul Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK), bude 17. januára. Agentúru SITA o tom informoval Pavol Čorba z kancelárie ministerstva kultúry. Podujatie sa bude konať v priestoroch ministerstva.

Informačný deň otvorí ministerka kultúry Ľubica Lašáková (Smer-SD) a vystúpi na ňom aj zástupca Európskej komisie a koordinátor podujatia Európske hlavné mestá kultúry Sylvain Pasqua.

„O svoje skúsenosti sa podelia aj zástupcovia víťazného projektu Košice Interface 2013 a predstavitelia projektu EHMK – Rakúsko 2024 z mesta Bad Ischl. Medzi rečníkmi budú aj čelní predstavitelia Únie miest Slovenska a Združenia miest a obcí Slovenska,“ informuje Čorba.

Podujatie je určené pre potenciálne kandidátske mestá a obce na Slovensku, ktoré majú ambíciu sa zapojiť do súťaže, ako aj pre ich kľúčových predstaviteľov, zástupcov Únie miest Slovenska, Združenia miest a obcí Slovenska, predsedov samosprávnych krajov a tiež pre zainteresovaných predstaviteľov ústredných orgánov štátnej správy.

Kapacita miest je obmedzená, a preto sa treba zaregistrovať najneskôr do 14. januára. Vyplnenú a podpísanú prihlášku na účasť na Informačnom dni treba odovzdať len elektronicky na mailovú adresu: EHMK@culture.gov.sk a gabriela.madrova@culture.gov.sk.

Program Informačného dňa vrátane Prihlášky na účasť na Informačnom dni je k dispozícii na: www.culture.gov.sk/…zva-367.html

debata chyba
Viac na túto tému: #Európske hlavné mesto kultúry