Slovenský fotograf vystavuje v ženevskom Paláci národov

Pravidelné zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva, ktoré sa koná v Ženeve, má tento rok aj slovenskú pečať. Počas podujatia sa koná výstava Amazing Planet slovenského fotografa Filipa Kuliseva. Podľa vedúceho stálej misie SR pri OSN v Ženeve veľvyslanca Juraja Podhorského ide o výbornú prezentáciu Slovenskej republiky.

26.02.2020 06:00 , aktualizované: 27.02.2020 11:03
debata
Výstava Amazing Planet slovenského fotografa... Foto: Filip Kulisev
amazhing planet2 Výstava Amazing Planet slovenského fotografa Filipa Kuliseva v Paláci národov v Ženeve.

,Filip Kulisev je fotograf svetového formátu. Obdivujem jeho schopnosť objaviť a zachytiť nádheru prírodných krás a scenérií v rôznych kútoch sveta. Znovu a znovu nám svojimi fotografiami pripomína a vyzýva nás všetkých urobiť maximum, aby zostali zachované aj pre budúce generácie. Aby ich mohli navštíviť a vidieť na vlastné oči. Aby nezostali iba spomienkou na fotografiách…" A to je podľa slov Podhorského „aj jednou z dôležitých misií OSN a predovšetkým našej generácie“.

Kulisev vystavuje v Ženeve po prvý raz a diplomatom a návštevníkom Paláca národov predstavuje 22 veľkoformátových obrazov s fotografiami prírodných krás všetkých kontinentov. „OSN je organizácia, ktorá vytrvalo bojuje za ochranu životného prostredia, biodiverzity a prírodného bohatstva planéty. Tento cieľ mi imponuje a preto ho rád podporím svojimi dielami,“ uviedol pre TASR Kulisev.

Filip Kulisev: Amazing Planet

Z výstavy Filipa Kuliseva Amazing Planet v Paláci národov v Ženeve.

Fotogaléria
Filip Kulisev: Národný park Zhangye, Čína
Filip Kulisev: Vodopády Ban Gioc, Vietnam
+3Filip Kulisev: Dúhový eukalyptus, Maui...

Výstavu, ktorá v ženevskom Paláci národov potrvá do 6. marca, otvorila generálna riaditeľka úradovne OSN v Ženeve Tatiana Valovaya a šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák.

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, je cestovateľ a fotograf, ktorý sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval dve stovky individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal deväť kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest. Získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od britského inštitútu profesionálnych fotografov. Hľadá krásne a unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografia #Filip Kulisev