Múzeum Louvre je opäť prístupné verejnosti

Parížske múzeum Louvre, ktorý bolo od nedele zatvorené pre verejnosť v súvislosti so šírením koronavírusu, je od stredy opäť prístupné. Oznámilo to na svojej stránke na sociálnej sieti Twitter.

04.03.2020 14:57
Louvre, Paríž, Francúzsko, La Gioconda, Mona Lisa Foto:
Parížsky Louvre.
debata

Francúzsko pritom naďalej zápasí s rastúcim počtom ľudí nakazených novým koronavírusom. Celkovo v krajine evidujú viac ako 200 nakazených a štyri smrteľné prípady. Vedenie múzea Louvru zvolalo na stredu ráno svojich zamestnancov, aby ich oboznámilo s preventívnymi opatreniami prijatými v súvislosti s koronavírusom v záujme ochrany zdravia zamestnancov i návštevníkov umeleckých zbierok.

Boli to práve zamestnanci, kto v obave pred šírením koronavírusu žiadal uzavretie Louvru pre verejnosť, a to na základe ustanovenia francúzskeho pracovného práca. To totiž zamestnancovi dáva právo na odstúpenie od pracovnej zmluvy v situácii, ktorá predstavuje „vážne a bezprostredné nebezpečenstvo pre jeho život alebo zdravie“.

Odborové organizácie žiadali, aby sa zamestnanci vopred oboznámili s preventívnymi opatreniami a potom hlasovali o svojom návrate do práce, čo sa v stredu aj stalo. Najnavštevovanejšie múzeum na svete bolo zavreté v nedeľu a v pondelok. Pre verejnosť bolo neprístupné aj v utorok, ktorý je však obvyklým dňom, keď je Louvre zavretý.

Vlani do Louvru zavítalo 9,6 milióna návštevníkov, z ktorých bolo 75 percent boli cudzinci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Louvre #koronavírus