Online prednáška: Architektúra a zdravie

České Centum architektúry a mestského plánovania pripravilo online prednášku na aktuálnu tému Architektúra, urbanismus a zdravie, ktorá sa uskutoční v utorok 24. marca od 19. hodiny.

23.03.2020 12:00
CAMP Foto:
Centrum architektúry a mestského plánovania v Prahe uvedie online prednášku na tému architektúra a zdravie. Ilustračné foto.
debata
Cor Wagenaar: Hospitals: A Design Manual. Kniha... Foto: CAMP - Centrum architektúry a mestského plánovania
Hospitals A Design Manual Cor Wagenaar: Hospitals: A Design Manual. Kniha popisuje zásadný vývoj nemocníc v poslednýc rokoch.

„Už teraz je jasné, že zdravie bude zásadnou témou roku 2020. Liečebné zariadenia a nemocničné areály sú neoddeliteľnou súčasťou organizmu miest,“ uvádzajú organizátori.

Akú úlohu hrali v minulosti?
Ako môže vyzerať v budúcnosti ich bežné fungovanie?
Ako vyzerá moderná architektúra nemocničného prostredia?
A ako sa môžu dnešné mestá efektivne pripraviť na hroziace pandémie? To všetko sa dozviete na online prednáške CAMPu o architektúre, urbanizme a zdraví.

Centrum architektúry a mestského plánovania v... Foto: CAMP - Centrum architektúry a mestského plánovania
Cor Wagenaar Centrum architektúry a mestského plánovania v Prahe uvedie online prednášku Cora Wagenaara.

Prednášku povedie profesor Cor Wagenaar z holandskej univerzity v Groningene a Technickej univerzity Delft. Profesor Wagenaar je spoluautorom nedávno vydanej publikácie Hospitals: A Design Manual, ktorá popisuje zásadný vývoj nemocníc v posledných rokoch Akcia bude streamovaná na Facebooku CAMPu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #online kultúra