Galéria u vás doma! Hurá za umením

Nitrianska galéria zostáva so svojimi návštevníkmi aj v čase, kedy musí byť pre epidémiu ochorenia COVID-19 zatvorená.

02.04.2020 16:00
debata

Pripravila pre nich viaceré podujatia, do ktorých sa verejnosť môže zapojiť prostredníctvom webovej stránky galérie či na sociálnych sieťach.

Jednou z aktivít je vzdelávací program s názvom Galéria u vás doma. Určený je predovšetkým pre deti, ktoré zabáva rôznymi tvorivými aktivitami. „Keďže momentálna situácia nedovoľuje, aby ste prišli tvoriť do galérie, tvorivé aktivity vám posielame domov prostredníctvom internetu. Môžete si tak skrátiť dlhé dni strávené doma vašou tvorbou,“ prihovára sa galéria svojim najmladším návštevníkom.

Tým starším sa zasa pravidelne cez sociálnu sieť prihovára trojica kurátorov, ktorí museli zostať doma, no ľudí v čase nútenej izolácie oslovujú prostredníctvom cyklu videí s názvom Bezgaleristi. Kurátori Ľudmila Kasaj Poláčková, Omar Mirza a Adrián Kobetič sa s milovníkmi umenia každý týždeň podelia s tipmi, čo čítať, čo pozerať a poodhalia aj poklady galerijných depozitárov.

V týchto dňoch sa mal v Nitrianskej galérii konať aj cyklus koncertov vážnej hudby. Hoci živé koncerty boli pre epidémiu zrušené, galéria chce aj napriek tomu prinášať hudbu verejnosti. „Každý týždeň predstavíme teleso alebo interpretov, ktorí budú súčasťou tohtoročného cyklu a to prostredníctvom zaujímavých informácií o nich a videí zo živých vystúpení či nahrávok,“ informovala galéria.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitrianska galéria