Zlodejovi stačilo kladivo, aby si z múzea odniesol maľbu Vincenta van Gogha!

Zverejnili video zlodeja, ktorý s pomocou kladiva vnikol do múzea a ukradol Van Goghovu maľbu. Polícia dúfa, že zverejnenie záberov z bezpečnostných kamier im pomôže nájsť páchateľa.

23.04.2020 20:12
Vincent-van-gogh-Lentetuin-de-pastorietuin-te-n... Foto:
Vincent van Gogh: Lentetuin de pastorietuin te nue ((Fara v Nuenen na jar), 1884.
debata

Zlodejovi v Holandsku stačilo zopár úderov veľkým kladivom na to, aby si z múzea odniesol vzácnu maľbu Vincenta van Gogha. Video zločinca z bezpečnostných kamier zverejnila holandská kriminalistická televízna relácia.

Maskovaný páchateľ vnikol 30. marca do budovy múzea Singer Laren, ktoré je zatvorené v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. K maľbe sa dostal tak, že veľkým kladivom porozbíjal dvere z tvrdeného skla, ktoré mu stáli v ceste, a napokon cez múzejný darčekový obchod vyšiel von s umeleckým dielom v ruke.

Polícia dúfa, že zverejnenie záberov im pomôže nájsť zlodeja, ktorý si odniesol Van Goghovu maľbu De pastorie in Nuenen in het voorjaar (Fara v Nuenen na jar) z roku 1884. Zatiaľ však nikoho nezatkli a dielo, ktoré malo múzeum v meste Laren požičané z iného holandského múzea, nenašli. Po odvysielaní relácie dostali vyšetrovatelia viac ako 40 nových tipov.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #výtvarné umenie