Dotácie na umenie národnostných menšín majú nové usmernenia

Dotácie na podporu umenia národnostných menšín na tento rok sa môžu použiť do konca marca 2021. Vyúčtovanie treba predložiť do 30. apríla 2021.

26.04.2020 12:00
kult minor - fond na podporu umenia...
debata

Prijímateľ dotácie z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín ju môže použiť do konca marca 2021. Fond vydal nové usmernenia na dotácie projektov realizované v roku 2020. Vyúčtovanie dotácie bude prijímateľ povinný vypracovať a predložiť do 30. apríla 2021. O nových usmerneniach informoval Norbert Molnár, riaditeľ Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

V prípade, že sa prijímateľ rozhodne projekt nerealizovať a toto rozhodnutie fondu písomne oznámi, musí vrátiť celú dotáciu bez odkladu po zaslaní oznámenia o upustení od realizácie projektu. Vrátením celej dotácie zmluva zaniká.

Molnár zároveň upozornil, že žiadatelia musia pred podpisom zmluvy objektívne zvážiť, či vedia projekt realizovať a pristúpia k podpísaniu zmluvy o poskytnutí finančných prostriedkov na rok 2020.

V prípade, ak sa žiadatelia rozhodnutú projekt nerealizovať, respektíve sa rozhodnú pred podpisom zmluvy zmeniť alebo aktualizovať výstupy v zmluve, je potrebné kontaktovať príslušného pracovníka fondu. Všetky zmeny bude fond posudzovať individuálne.

V prípade realizácie projektu je možné požiadať aj o online prezentáciu. Fond bude takéto žiadosti posudzovať individuálne s ohľadom na účel projektu a cieľovú skupinu. To, že bude projekt prezentovaný online, musí byť uvedené aj v zmluve. Z online prezentácie musí prijímateľ vyhotoviť záznam, ktorý neskôr priloží k vyúčtovaniu.

Fond na podporu kultúry národnostných menšín je nezávislá verejnoprávna inštitúcia, ktorej poslaním je podporovať a stimulovať kultúru národnostných menšín v oblasti kultúrnych a vedeckých aktivít národnostných menšín najmä vytváraním podporných mechanizmov pre tvorbu a šírenie kultúrnych a vedeckých hodnôt.

debata chyba