Bazovského galériu otvorili pre verejnosť

Galériu Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne po dvojmesačnej pauze otvorili pre verejnosť. Navštíviť ju môžete v rúšku a v dvojmetrových odstupoch.

13.05.2020 06:00
galeria M. A. Bazovskeho Foto: ,
Kedysi sa mohli návštevníci po galérii pohybovať voľne, teraz musia kvôli pandémii dodržiavať dvojmetrové odstupy a nosiť rúško. Archívna snímka z Galérie M. A. Bazovského v Trenčíne.
debata

Čas zatvorenia sme využili v prospech galérie. Okrem klasického upratovania a robenia poriadku v depozitoch sme pre návštevníkov pripravili rôzne vzdelávacie online aktivity. Dnes už sprístupňujeme výstavy, povedala riaditeľka galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja Barbora Petríková.

Ako dodala, dve výstavy museli uzavrieť už po týždni od ich otvorenia pre opatrenia súvisiace s novým koronavírusom. Návštevníci však podľa nej o nič neprídu, galéria ich predĺžila až do konca júna. K dispozícii je nová stála expozícia Miloša Alexandra Bazovského a expozícia Trenčanov, pripomenula riaditeľka galérie.

Návštevníci galérie podľa nej musia dodržiavať bezpečnostné opatrenia prekrytie dýchacích ciest, dezinfekcia rúk, dodržiavanie dvojmetrových rozstupov. Priestory galérie pravidelne dezinfikujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galéria M. A. Bazovského #koronavírus