Vo Svätom Antone oslávia Deň múzeí prehliadkou parku

V Múzeu vo Svätom Antone v týchto dňoch vrcholia prípravy na opätovné otvorenie kaštieľa pre verejnosť. Návštevníkov tu privítajú v utorok 19. mája. Deň predtým, v pondelok 18. mája, však pripravili tunajší múzejníci pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí špeciálnu prehliadku parku s odborným výkladom.

13.05.2020 14:00
Kaštiel, Svätý Anton Foto: ,
Svätoantonský kaštieľ, v ktorom sa nachádza celoslovenské poľovnícke múzeum.
debata

„Prehliadka parku bude len o 11.00 h s maximálnym počtom 20 osôb, samozrejme pri dodržaní hygienických a bezpečnostných podmienok,“ informovala Jana Slaná z oddelenia marketingu Múzea vo Svätom Antone s tým, že záujemcovia sa môžu na prehliadku vopred telefonicky objednať.

Počas celého mája bude podľa Slanej kaštieľ otvorený s prihliadnutím na aktuálnu situáciu, ale aj prebiehajúcu rekonštrukciu, od 11.00 do 15.00 h.

„Prehliadka kaštieľa nebude tradične s lektorkou, návštevníci si expozície pozrú samostatne s tlačeným textom,“ podotkla Slaná. S takouto požiadavkou sa podľa jej slov často stretávajú počas bežnej prehliadky, záujemcovia tak majú teraz jedinečnú príležitosť využiť túto možnosť.

Pri vstupe do expozície musia návštevníci dodržiavať hygienické a bezpečnostné opatrenia nariadené v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. S tým súvisí aj netradičné obmedzenie počtu návštevníkov na 50 osôb rovnomerne rozmiestnených v expozíciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Svätý Anton #koronavírus