Múzeum mesta Bratislavy po dvoch mesiacoch ožíva

Bratislavské mestské múzeá otvárajú svoje brány v sobotu 16. mája, symbolicky na Medzinárodný deň múzeí, no nie všetky. Vstup je, samozrejme, v rúšku a počet návštevníkov je obmedzený.

14.05.2020 06:00
STOP NUDE 196 Foto:
Múzeum mesta Bratislavy ožíva.
debata

„Múzeá MMB sprístupňujeme v najkrajšom mesiaci roka a navyše si 18. mája pripomenieme Medzinárodný deň múzeí a galérií. Je symbolické, že pristupujeme k ich otvoreniu práve túto sobotu, v čase, kedy malo prebiehať na Slovensku obľúbené podujatie Noc múzeí a galérií – 16. mája 2020,“ uviedla Beáta Husová z Múzea mesta Bratislavy. Ako dodala, nebudú môcť naplniť svoj bohatý plánovaný program, ktorý mali na tento deň pre návštevníkov pripravený, ale aj tak sa na hostí tešia.

Pri vstupe do múzea sú povinné sú rúška, dezinfekcia rúk, dodržanie dvojmetrových odstupov a upravené počty návštevníkov v priestoroch. „Všetky upozornenia návštevníci nájdu na našich informačných paneloch v jednotlivých múzeách. Veríme, že verejnosť ich bude dodržiavať,“ dodala Beáta Husová.

Znovuotvorenie je pre múzejníkov je náročné. „Našim cieľom bolo pripraviť podmienky a informačný systém čo najzrozumiteľnejšie a najkvalitnejšie. Prajeme si, aby sa všetci návštevníci cítili komfortne napriek niektorým karanténnym opatreniam,“ uviedla Husová.

Kríza sa podpísala na utlmení prác, ktoré mali naplánované a týka sa nielen programov, ale aj výberových konaní na osoby prvého kontaktu. Z ich momentálneho nedostatku a vzniknutej situácie pre návštevníkov Múzeum mesta Bratislavy sprístupňuje v prvej fáze len niektoré zo svojich múzeí.

Od soboty 16. 5. sa v Bratislave otvoria tieto mestské múzeá
Stará radnica, Múzeum dejín mesta
Stará radnica, výstavná sieň – výstava EPOS 275 – Dymová hora
Apponyiho palác, Múzeum historických interiérov
Apponyiho palác, Múzeum vinohradníctva / Salón vín
Michalská veža, Múzeum zbraní
Gerulata, Múzeum Antickej Gerulaty v Rusovciach
Národná kultúrna pamiatka hrad Devín

Presné informácie s možnými výnimkami otváracích hodín nájdu záujemcovia na webovej stránke muzeum.bratis­lava, alebo facebook a instagram. Momentálne sa týkajú hradu Devín a Antickej Gerulaty Rusovce(otvorené ut – ne 10.00 – 17.00). Vstupné ostáva nezmenené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Medzinárodný deň múzeí #koronavírus #Múzeum mestga Bratislavy