Nový online formát SNG nažive prinesie rozhovory zo zákulisia

Slovenská národná galéria (SNG) pripravila nový online formát „SNG nažive“, ktorý prinesie rozhovory z jej zákulisia.

05.06.2020 09:00
sng prezidentka zuzana caputova m Foto:
Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila SNG v máji.
debata

V utorok 9. mája o 19. h odvysiela jeho prvú časť s témou Ako sa pripravuje výstava? SNG v nej priblíži zákulisie novej výstavy Generácia 909,76, ktorú otvorí vo štvrtok 25. júna.

Diskutovať budú kurátorky výstavného projektu Alexandra Homoľová a Alexandra Kusá s riaditeľkou marketingového oddelenia SNG Bohdanou Hromádkovou. Online rozhovory možno sledovať každý druhý utorok na facebookovom profile SNG aj na Youtube.

V živých online rozhovoroch predstavia zamestnanci galérie všetko, čo sa v nej ukrýva. „S kurátormi, reštaurátormi, galerijnými pedagógmi, grafickými dizajnérmi, ale aj pracovníkmi z produkcie či oddelenia bezpečnosti zbierok sa pozrieme do zákulisia prípravy výstav, zistíme, ako fungujú výpožičky umeleckých diel, alebo ako raz naša produkcia zháňala na výstavu kolóniu mravcov,“ vysvetlila hovorkyňa SNG Klára Hudáková.

Nový formát tiež priblíži rekonštrukciu SNG v Bratislave, v rámci ktorej predstaví novinky o pripravovaných stálych expozíciách, knižnici, o fungovaní nádvoria či kina. Predstaví tiež infosystém, ktorý návštevníkom nedovolí zablúdiť v novej budove SNG.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #galéria #facebook #YouTube #SNG