V Senici je výstava "Ja, Milan Rastislav Štefánik"

V Záhorskom osvetovom stredisku (ZOS) v Senici sprístupnili interaktívnu výstavu s názvom Ja, Milan Rastislav Štefánik. Určená je predovšetkým deťom a mládeži, ktorí sa dozvedia zaujímavosti o živote Štefánika. Výstava je sprístupnená do 30. júla vo výstavnej sále Záhorského osvetového strediska.

02.07.2020 14:00
pophľadnica, M. R. Štefánik Foto:
M. R. Štefánik na kreslenej pohľadnici z roku 1938.
debata

Výstava prezentuje osobnosť Štefánika z viacerých pohľadov jeho dobrodružného života, či už ako vedca, vynálezcu, diplomata, politika, vojaka, spolutvorcu prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov. „Expozícia sa venuje aj povolaniu astronóma, vďaka ktorému šesťkrát vystúpil na najvyšší vrch Európy Mont Blanc. Záľubu v cestovaní dokazuje aj skutočnosť, že pri svojich expedíciách navštívil takmer všetky kontinenty – okrem Antarktídy,“ uviedol Miroslav Koprla z osvetového strediska. Záverečná časť expozície je venovaná miestu jeho posledného odpočinku mohyle na Bradle.

Súčasťou výstavy sú aj tvorivé dielne pre žiakov, kde sa deti interaktívnou formou dozvedajú skutočnosti zo života a diela Štefánika. „Deti si môžu poskladať či vymaľovať mohylu, zostaviť puzzle s motívmi Štefánika, vytvoriť si vlastný komiksový príbeh o jeho živote, zahrať sa na astronómov, alebo zodpovedať pripravený kvíz,“ doplnil Koprla.

debata chyba
Viac na túto tému: #M. R. Štefánik