Dubnický kaštieľ získal grant

Dubnické múzeum v Dubnici nad Váhom dostalo z Fondu na podporu umenia grant vo výške 5000 eur na ochranu a bezpečné uloženie zbierkových predmetov. Ako informovala riaditeľka Dubnického múzea Monika Schwandtnerová, múzeum financie využije na doplnenie vybavenia depozitára, ktorý sa nachádza v priestoroch Dubnického kaštieľa.

14.09.2020 08:36
kastiel dubnica Foto:
Múzeum v Dubnici nad Váhom sídli v kaštieli
debata

Za pridelené financie zakúpime osem nových regálov s policovým systémom, v ktorých bude uložená a systematicky roztriedená časť zbierkových predmetov múzea, vysvetlila Schwandtnerová.

Zbierkový fond múzea sa podľa nej prirodzene rokmi postupne rozširuje. Aby sa zamedzilo jeho poškodeniu či znehodnoteniu, jednotlivé zbierkové predmety musia byť správne uložené.

Po istom čase je nutná reorganizácia v umiestnení zbierkových predmetov podľa ich zaradenia a účelu. Aj preto sme vypracovali projekt a zažiadali o finančnú podporu z Fondu na podporu umenia. Je naozaj veľmi dôležité správne uchovávať zbierkové predmety pre ich udržanie v čo najlepšej kondícii a životnosti, doplnila riaditeľka.

Dubnické múzeum sa pravidelne snaží získavať finančné prostriedky aj z iných zdrojov, ako je jeho vlastný rozpočet či rozpočet mesta Dubnica nad Váhom. Za posledné tri roky múzeum v rámci grantov úspešne žiadalo o 25.000 eur.
debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Dubnica nad Váhom #kultúrna politika