Aj vašu obľúbenú rozprávku ilustroval Vladimír Král?

Diela slovenského ilustrátora Vladimíra Krála predstaví Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici v rámci výstavy TOTO! je Kabinet ilustrácie XIII. Návštevníci budú môcť obdivovať vyobrazenia známych rozprávok z pier slovenských aj svetových autorov.

21.10.2020 15:00
vajce 02 Foto:
Keď čítate knižku, ktorú Vladimír Král ilustruje, je to akoby ste prišli do divadla.
debata (1)

Výstava je posledným podujatím niekoľkoročnej spolupráce Slovenského banského múzea (SBM) v Banskej Štiavnici a bratislavskej TOTO! je galériou.

Záver kooperácie bude patriť dielam Vladimíra Krála, ktorý sa v rámci ilustrovania venuje najmä tvorbe pre deti. Výstava je ale určená pre všetkých, ktorí majú radi umenie, ilustráciu, knihy, farby, ale aj svet fantázie, na veku nezáleží.

Král ilustroval napríklad knižku Ako šlo vajce na vandrovku od Márie Rázusovej Martákovej a Márie Príbusovej, Janko Hraško od Márie Ďuríčkovej či Vianočné mystérium od Josteina Gaardera.

Keď čítate knižku, ktorú Vladimír Král ilustruje, je to akoby ste prišli do divadla. Postavy sa pohybujú medzi kulisami, zvieratá, ľudia aj veci sa v nich vrstvia v svojskom systéme. Výstava potrvá do 10. januára 2021.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ilustrácia #Vladimír Král