Na Eiffelovku už nie sú rady. Má len desatinu návštevníkov

Eiffelova veža v Paríži zažíva pre pandémiu covidu-19 drvivý prepad návštevnosti. Od konca leta ju vežu navštívila len desatina až pätina obvyklého počtu turistov.

25.10.2020 15:45
Paríž, Francúzsko, turisti, suveníry, Eiffelova... Foto: ,
Ani takéto rady pred Eiffelovkou v Paríži už nie sú.
debata

„V pamiatke, ktorá môže pojať denne 25 000 návštev­níkov, ich máme 2500,“ povedal riaditeľ správcovskej spoločnosti SETE Jean-François Martins. Odpadlo tak čakanie na vstup.

Kvôli predpísaným povinným rozstupom môžu byť výťahy v Eiffelovej veži zaplnené len na polovicu, pre zákaz nočného vychádzania má pamiatka skrátenú otváraciu dobu. Ľudia v Paríži nesmú až na výnimky opúšťať domovy medzi 21:00 a 06:00. Do Paríža teraz zakmer necestujú turisti zo zahraničia, ktorí bežne tvoria 85 procent návštevníkov Eiffelovej veže.

Jej správa sa preto v marketingových kampaniach zameriava na ľudí z metropoly, z jej širšieho okolia aj celého Francúzska. Najnovšie je pri tejto pamiatke zvláštny priestor pre deti, kde sa môžu dozvedieť podrobnosti o jej histórii.

Eiffelovu vežu z roku 1889 bežne navštívi až sedem miliónov ľudí ročne. Tento rok na jar však bola pre pandémiu covidu-19 tri mesiace zatvorená, turistov znovu privítala koncom júna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #pamiatka #Eiffelova veža