Sobotná noc bude dobrodružná. Vstúpte do múzea on-line od 15. do polnoci

Noc múzeí bude tentokrát virtuálna. Slovenské národné múzeum chystá 16. ročník populárneho celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií vo virtuálnej podobe. Do podujatia sa zapojí spolu 20 múzeí a galérií, niektoré v hlavnom meste a ďalšie múzeá SNM po celom Slovensku. Program bude dostupný online 14. novembra od 15.00 do 24.00 h. Prejdite sa po výstavných sieňach, obzrite si významné predmety zo zbierok múzeí alebo sa nechajte sprevádzať po múzeu či galérii odborníkom.

10.11.2020 13:50 , aktualizované: 14.11.2020 13:56
debata
Múzejníci zo SNM - Historického múzea okrem... Foto: SNM
SNM Múzejníci zo SNM - Historického múzea okrem iného pripravili v videoprechádzku stálou expozíciou na Bratislavskom hrade.

Program Noci múzeí a galérií si môžete pozrieť 14. novembra od 15. hodiny na nmag.snm.sk

Prejdite sa po výstavných sieňach, obzrite si významné predmety zo zbierok múzeí pekne zblízka alebo sa nechajte sprevádzať po múzeu či galérii odborníkom, ktorý vám poskytne zasvätený výklad. Strávite príjemný čas až do neskorej noci v dobrej spoločnosti múzeí a galérií, ktoré sú týmto netradičným spôsobom otvorené len a len pre vás v sobotu 14. novembra 2020 od 15.00 do polnoci.

Na divákov tak čaká množstvo virtuálnych výstav, komentovaných audio či video prehliadok, kurátorských sprievodov, prednášok, diskusií, inštruktážnych videí, datasheetov, herných zón, kvízov, pracovných listov a pod., určených pre všetky vekové skupiny návštevníkov.

Zamknutý v múzeu

Adelka Heftyová bude sprevádzať návštevníkov... Foto: SNM
20201026 201046-01 Adelka Heftyová bude sprevádzať návštevníkov počas Noci múzeí a galérií v sídelnej budove Národného múzea.
Aké je to ostať zamknutý v noci v múzeu? Prejdite sa po výstavách a expozíciách sídelnej budovy Slovenského národného múzea s malou Adelkou. Prevedie vás osobne staviteľ múzeí Michal Milan Harminc a kurátori zbierok SNM – Prírodovedného múzea predstavia zaujímavé zbierkové predmety.

Pre deti múzeum ponúka SNM – Historické múzeum príbehy a legendy o uhorských kráľoch s názvom Panovníci Uhorska a iné virtuálne prehliadky expozícií a výstav. Až raz budem dospelý – chcem byť archeológ, povedia si najmladší návštevníci spolu s pracovníkmi SNM – Archeologické­ho múzea.

Ženy a ich pôsobenie v dejinách je zaujímavá a málo prebádaná téma. Čo všetko prežívali „Ženy v povstaní“ ozrejmí prednáška k výstave Armáda v povstaní. Ako sa (ne)správať v múzeu vysvetlí SNM – Historické múzeum pomocou zábavných inštruktážnych vi­deí.

Galéria Bibiana napríklad predstaví tvorivé oddelenia, ktoré celé roky sprostredkovávajú umenie deťom hravou formou.

S Múzeom bábkarských kultúr a hračiek na Modrom Kameni si najmenší návštevníci precvičia kreativitu v bábkových dielňach cez objektív. Ku krátkemu filmu Juliana a tí druhí pripravilo SNM – Spišské múzeum niekoľko kvízových otázok, na ktoré bude možné odpovedať na sociálnych sieťach múzea v priebehu podujatia a zapojiť sa tak do súťaže.

Hudba (aj futbal) spája národnosti

Pri on-line návšteve môžete spoznať aj Hudobné múzeum a otvoriť dvere do národnostných múzeí na Slovensku. Zoznámite sa s kultúrno-umeleckým životom Nemcov v historickej Bratislave, spoznáte aj kultúru Maďarov, Židov či Chorvátov alebo Ukrajincov žijúcich na Slovensku. Zaujímavé bude rozprávanie J. Kšiňana o pomeroch vo futbale v období 1. ČSR v Bratislave, videonahrávka bude návštevníkov sprevádzať výstavou Futbal pod hákovým krížom a dozviete sa aj o futbale v Bratislave v medzivojnovom období.

Videonahrávky stálych expozícií možno zhliadnuť aj na stránkach Múzea Červený Kameň a Múzea Ľudovíta Štúra v Modre. Múzeum Bojnice pripravilo interaktívne 360° video o verejnosti neprístupných priestorov povál na zámku.

V galérii ako doma

Galéria Nedbalka prostredníctvom virtuálnej prehliadky prevedie stálou expozíciou a priblíži výtvarné diela finalistov súťaže Maľba. Slovenská výtvarná únia galéria Umelka pripravila online výstavu a live stream lektorovanej prehliadky Marián a Tomáš Polonský socha, maľba, architektúra.

Kunsthalle Bratislava predstaví medzinárodný výstavný projekt NA HRANE/AT THE LIMIT/AM LIMIT a Slovenská národná galéria ponúkne vizuály vlastných diel na stiahnutie z Instagramu na mobil či audionahrávky z portálu webumenia.sk k vybraným dielam výstavy Generácia 909,76.

Noc múzeí a galérií bude tento rok virtuálna. Foto: SNM
Noc muzei Noc múzeí a galérií bude tento rok virtuálna.

Prezentačný portál Slovakiana sprístupňuje výsledky digitalizácie kultúrneho dedičstva širokej verejnosti a umožňuje záujemcom atraktívne detailné zobrazenie objektov, prezeranie virtuálnych výstav, sprievodov po pamiatkach, vytváranie vlastných zbierok a zdieľanie zaujímavých tém.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a Mesto Bratislava v spolupráci s grafickým dizajnérom Róbertom Paršom sprístupňujú výnimočnú výstavu plagátov – Tolerancia. Ide o putovnú plagátovú šou, do ktorej neustále pribúdajú plagáty z rozličných krajín. Zostaňte doma a poďte s nami na online prehliadky Bratislavy! Na virtuálne prechádzky a videoprehliadky významných pamiatok, múzeí, galérií či zaujímavej architektúry v Bratislave pozýva Bratislava Tourist Board, aby podporil zaujímavé miesta v čase pandémie.

„Nováčikom“ podujatia je Múzeum polície, ktoré prinesie zaujímavý dobový materiál Bezpečnostní služba, časopis pro úřady, sbory a orgány bezpečnostní v Československé republice (1932 1936). Návštevníci tak budú mať možnosť listovať spolu s múzeom v prvorepublikových žandárskych časopisoch a objaviť policajné historky ako Bitka na slovenskej dedine, Trhanie zubov prstami, Značky řemeslných žebráků a iné.

Tradičný jarný termín podujatia (tretia májová sobota) presunuli organizátori vo Francúzsku na 14. novembra. Epidemiologická situácia však znemožnila návštevu „kamenných“ kultúrnych inštitúcií. „Rozhodnutie pripraviť Noc múzeí a galérií v tomto roku online, sa ukázalo ako správne. Hoci má Slovenské národné múzeum s koordináciou podujatia dlhoročné skúsenosti, tento špecifický ročník predstavuje pre nás novú výzvu. Verím, že rovnako ako v minulosti, bude o podujatie aj v tejto forme záujem“, povedal Branislav Panis, generálny riaditeľ SNM.

BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti

B ako BIBIANA

Výstava k okrúhlym 30. narodeninám BIBIANY hravou formou predstavuje jednotlivé tvorivé oddelenia, ktoré celé roky približujú umenie deťom.

Posvieťme si na divadlo

Interaktívna výstava k 100. výročiu vzniku SND.

Tiché putovanie

Hravá a inšpiratívna výstava ponúka cestu svetom „tichých“ kníh, pochádzajúcich z rôznych krajín sveta.

Neuveríš, čo sa stalo! – doma s BIBIANOU

Ako sa môže komár zmeniť na somára, aj o tom, že nie je všetko zlato čo sa blyští. Ale aj o tom, že správy a informácie si treba overovať. A trochu aj o tom, že to však neznamená, že veci ktoré nepoznáme, neexistujú. Preto v našom bibianovskom mori môžu plávať aj tvory, ktoré zatiaľ nikto nevidel.

Tieňové divadlo – doma s BIBIANOU

Vytvorte si vlastné tieňové divadlo. Vymyslite si príbeh, ktorý chcete zahrať- môžete siahnuť po obľúbenej knihe.

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Tolerancia

Výnimočnú putovná výstava plagátov, autorom ktorej je srbský umelecký aktivista Mirko Ilić. V roku 2017 oslovil 28 grafických dizajnérov, aby vytvorili plagát na tému tolerancia a uviedli sem meno a krajinu, z ktorej pochádzajú. Vznikla putovná plagátová šou, do ktorej neustále pribúdajú nové plagáty. V súčasnosti ju tvorí 155 plagátov a zbierka sa stále rozširuje. V Klariskách uvidíte 27 plagátov, ktoré boli vystavené na Moste SNP a 24 nových plagátov. Súčasťou výstavy je aj plagát slovenského grafického dizajnéra Petra Javoríka.

Bratislava Tourist Board

Zostaňte doma a poďte s nami na online prehliadky Bratislavy! Videoprehliadky najvýznamnejších pamiatok, zaujímavej architektúry či galérií a múzeí formou krátkych videí. Spoznajte Bratislavu z pohodlia svojho gauča. Séria 15 videí, ktoré vám predstavia významné kultúrne pamiatky a miesta v Bratislave.

CVTI SR – Múzeum školstva a pedagogiky

Za zatvorenou bránou

Virtuálna prehliadka zrekonštruovaných priestorov nového sídla Múzea školstva a pedagogiky. Osobnosti v školských laviciach Online výstavné cykly spomienok slovenských osobností z oblasti divadla, literatúry, filmu či športu, ktoré zaspomínali na svoje školské časy. 50 z kabinetu Prezentácia vybraných päťdesiatich školských zbierkových predmetov z rokov 1918 – 1945

Múzeum Divadelného ústavu

Putovná výstava theatre.sk

Prezentuje stručné dejiny slovenského divadla.

Výstava Divadelné storočie – stopy a postoje

Rozsiahla výstava venovaná storočnici profesionálneho divadla na Slovensku, vystavená na Bratislavskom hra­de.

Zlatá kolekcia slovenského profesionálneho divadla

Galéria najprogresívnejších a najpozoruhodnejších inscenácii, ktoré vznikli za posledných sto rokov.

Galéria Nedbalka

Videoprehliadka stálej expozície

  • Maľba VÚB – autori do 35 rokov
  • Klára Štefanovičová – MANUS
  • Turista vo vlastnom meste
  • Vznik Nedbalky a oslava jej 5-tych narodenín

Galéria Umelka – Slovenská výtvarná únia

Marián a Tomáš Polonský – socha, maľba, architektúra Video k aktuálnej výstave Komentovaná prehliadka s Tomášom Polonským Live stream Reflexie – Súčasný portrét v tvorbe nových členov Združenia slovenských profesionálnych fotografov Komentovaná prehliadka s kurátorkou a autormi výstavy Live stream.

Kunsthalle Bratislava

Recept na umenie

Videonávod aktivity, inšpirovanej výstavou NA HRANE / AT THE LIMIT / AM LIMIT

Keď nemôžeme do galérie, prichádza galéria k nám domov. Veď umenie môže vzniknúť kdekoľvek, len treba mať otvorené oči a myseľ. Ani nemecký umelec Markus Wirthmann netvoril iba v ateliéri, ale umenie vnímal všade okolo seba, dokonca aj v kuchyni. Ako by vyzeral váš recept na umenie?

Kunsthalle LAB

Je tzv. „window gallery“, ktorá cez výklady nadväzuje komunikáciu s okoloidúcim publikom. Preto má výhodu aj v dobe zatvorených galérii. Aj počas noci múzeí v nej budete môcť na vlastné oči vidieť novootvorenú výstavu RADOVAN ČEREVKA: Budovanie skutočného tela.

Múzeum mesta Bratislavy

Múzeum je pre návštevníkov aj skutočne otvorené. Viac info na: www.muzeum.bratislava.sk

Program online:

Stop Nude / Povedačky z múzea Pozývame vás s Lukášom Latinákom virtuálne do Ateliéru Múzeum má budúcnosť (2011). Pozrite si pozvánku a tri príbehy o historických hračkách.

Na okraji záujmu. Naozaj? Vo filmovom zázname je zdokumentovaná výstava Na okraji záujmu/Z lite­rárnych zbierok Múzea mesta Bratislavy, ktorá prezentovala literárnu zbierku tohto múzea. Okrem pozostalosti spisovateľa Janka Jesenského sú v múzeu uložené pamiatky na viaceré popredné osobnosti slovenskej literatúry i kultúry.

Múzeum polície

Listovanie v starých žandárskych časopisoch

Spoznajte dopravné predpisy z 30. rokov 20. storočia a ďalšie zaujímavosti z prostredia prvorepublikových žandárskych staníc. Zdroj: Bezpečnostní služba, časopis pro úřady, sbory a orgány bezpečnostní v Československé republice, ročník 1932 až 1936

Pechotný zrub B-S 6 Vrba

Videoprezentácia objektu a predmetov Článok o histórii objektu Bunker ako súčasť obranného systému v roku 1933 navrhol generál Šnejdárek, veliteľ Zemského vojenského veliteľstva Bratislava. Neskôr bol začlenený do jednotného československého obranného systému, v rámci ktorého boli v Petržalke v rokoch 1934 – 1937 budované ďalšie bunkre a doplnkové objekty.

Slovakiana – Kultúrne dedičstvo Slovenska

Objavte viac než milión zdigitalizovaných objektov kultúrneho dedičstva Slovenska

Kolekcie objektov z múzeí/galérií

Zbierky kultúrnych inštitúcií

Múzeum mesta Bratislavy, SNG, Múzeum SNP, Stredoslovenská galéria v BB, SNK a Galéria umenia Ernesta Zmetáka.

Virtuálne pamiatky

Virtuálne prehliadky významných kultúrnych pamiatok – Dóm sv. Alžbety, Bojnický zámok a hrad Krásna Hôrka. Virtuálne múzeum Prezentácie zbierkových predmetov troch kultúrnych inštitúcií.

Virtuálna galéria

Prezentácie troch predmetov zo zbierok SNG. Virtuálne výstavy Prezentácie výstav Reklama v prvej ČSR, Ladislav Mednyánszky a Cechy a remeslá na Slovensku.

Reportáže – Záchrana hradov na Slovensku

Seriál postupne mapuje prácu ľudí, ktorí svoj život zasvätili záchrane pamiatok na Slovensku. Pamiatky boli digitalizované vo vysokom rozlíšení.

Aj toto je galéria / múzeum

Prostredníctvom cyklu reportáží nahliadnite do zákulisia štyroch kultúrnych inštitúcií.

  • Východoslovenská galéria v Košiciach
  • SNM – Múzeá v Martine – Múzeum slovenskej dediny
  • SNM – Historické múzeum
  • Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva

Cyklus dokumentárnych filmov o digitalizácii

Kultúrne objekty, ktoré boli digitalizované v rámci projektu Digitálne múzeum.

Blog. Technické pamiatky na Slovensku

Mapuje dôležité technické pamiatky na Slovensku, ktoré často nie sú v centre záujmu, ale ich význam je z hľadiska kultúrnej pamäte nepopierateľný.

Dynastia Habsburgovcov v Európe

Najvýznamnejší predstavitelia dynastie.

Slovenská národná galéria

Pozadia na mobil zo zbierok SNG

Počas celého dňa bude na Instagrame @sng_gallery pre vás pripravený krásny výber diel zo zbierok SNG, ktorý si môžete zadarmo stiahnuť a použiť ako pozadie svojho mobilného telefónu.

Audio Zoom: zaostrené na dielo

Započúvajte sa do diela! Krátke kurátorské audiokomentáre vám priblížia vybrané diela z výstavy Generácia 909,76.

Namotávka: Ó, šaty! a silueta

Preskúmajte vzťah tela a odevu. Krátke video s námetom na jednoduchú aktivitu – výtvarný princíp vychádzajúci z aktuálnej výstavy Ó, šaty! pre inšpiráciu na doma.

Vidím inak, kreslím inak

Vyskúšajte si rolu avantgardného umelca a preskúmajte svet okolo vás pomocou jednoduchého kresbového cvičenia spojeného s výstavou Generácia 909,76.

Sedem menej známych vecí o Ester Šimerovej-Martinčekovej

Nový článok zo série Sedmičky od Alexandry Homoľovej, kurátorky aktuálnej výstavy Generácia 909,76 o menej známych dielach a živote Ester Šimerovej-Martinčekovej.

Videoprehliadka: Na stavbe SNG s Alexandrou Kusou

Poďte s nami na prvú virtuálnu návštevu rekonštruovaného areálu SNG Bratislava v špeciálnom sprievode a s komentárom Alexandry Kusej.

Ó, šaty! Móda v čase kríz

Diskusia na výstave Ó, šaty! s kurátorkou Vierou Kleinovou a vystavujúcimi odevnými dizajnérmi Lenkou Sršňovou a Borisom Hanečkom, moderuje Zuzana Šidlíková, historička a teoretička módy zo Slovenského múzea dizajnu.

Slovenské národné múzeum

SNM – Prírodovedné múzeum, sídelná budova SNM

  • Stratená v múzeu
  • Videopríbeh dievčatka Adélky, ktoré nočným múzeom sprevádza sám staviteľ múzea Michal Milan Harminc a kurátori prírodovedných zbierok.
  • Staviteľ múzeí Michal Milan Harminc

Kurátorský sprievod výstavou.

  • Ženy v povstaní

Príbehy žien, ktoré prežili Slovenské národné povstanie, ako sprievodné podujatie k výstave Armáda v povstaní.

  • Fellini, sladký život a zlatá éra talianskeho filmu

Filmový historik Paolo Speranza o tvorbe Federica Felliniho a ďalších talianskych režisérov – Vittorio De Sica, Luchino Visconti, Paolo Pasolini, Marco Bellocchio, Mario Monicelli, Michelangelo Antonioni, ktorých filmy sa v 50. a 60. rokoch stali symbolom nezabudnuteľnej éry. Ovplyvnili svetovú kinematografiu a ďalšie oblasti spoločenského života. Sprievodné podujatie k výstave.

  • Získajte fotomagnetky z Prírodovedného múzea SNM

Kvízy pre rôzne vekové skupiny zo siedmich oblastí, ktorým sa múzeum venuje

  • Čo sa skrýva za dverami múzea

Pohľad na paleontologické zbierky v depozitároch múzea, kde sa bežný návštevník nedostane.

SNM – Historické múzeum

Príbehy Československa (2018) Úvodný film k Česko-slovenskej/Slo­vensko-českej výstave.

Výstava N89 – Cesta k slobode Komentovaná prehliadka aktuálnej výstavy k téme Disidentské hnutie na Slovensku.

Československo – v dobrom aj zlom? (2018) Prednáška prof. PhDr. Romana Holeca, DrSc.

Úvodný film k výstave Svedectvo času Z najnovších a starších nálezov na Bratislavskom hra­de.

Expozícia Dejiny Slovenska. Stredovek Komentovaná prehliadka.

Výstava Kelti z Bratislavy Komentovaná prehliadka aktuálnej výstavy.

Ako sa (ne)správať v múzeu (2020) Zábavné inštruktážne videá pre návštevníkov múzea.

Prehľad výstav SNM (2020) Upútavky na bývalé a aktuálne výstavy SNM.

Panovnici Uhorska (2020) 5 dielny seriál – príbehy a legendy o uhorských kráľoch pre deti.

SNM – Hudobné múzeum

Zo života v Hudobnom múzeu Video prezentujúce činnosť SNM – Hudobného múzea

Romantická gitarová hudba 19. storočia z Viedne a Bratislavy Videozáznam koncertu z cyklu Zlatý vek gitary nahrávaný v múzeu.

Hudobné osemsmerovky Pre všetkých, ktorí radi odkrývajú záhady na všetky rôzne smery.

SNM – Archeologické múzeum

Prehliadka Archeologického múzea Predstavenie múzea a aktuálnych výstav.

Laterarius – Dejiny tehliarstva na Slovensku Krátke video o výstave

Stĺp Marca Aurelia a Slovensko Krátke video z výstavy

Románsky oblúk z Bíne Krátke video o zaujímavom archeitektonickom článku.

Malý Riman na ceste Vzdelávací program pre deti. Múzejná pedagogika SNM – AM (2017)

Až raz budem dospelý – chcem byť archeológ Video pre detského diváka z produkcie detskej relácie TV Ružinov, o práci s archeológov v SNM – AM.

SNM – Múzeum kultúry karpatských Nemcov

Karpatskí Nemci a kultúrno-umelecký život v historickej Bratislave Osobnosti výtvarného umenia a kultúry, vo svete hudby a vo svete novín

Pracovné listy Vedomostný kvíz o karpatských Nemcoch

  • Sprechen Sie Karpatendeutsch?
  • Kennen Sie die deutschen Ortsnamen?
  • Kennen Sie den KDV?
  • Sprechen Sie Pressburgerisch?
  • Sprechen Sie Hauerländisch?
  • Sprechen Sie Mantakisch?
  • Sprechen Sie Probnerisch?
  • Sprechen Sie Hopgärtnerisch?

SNM – Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku

Virtuálna galéria Pamätnej výstavy Sándora Máraia v Košiciach (SK/HU/EN/DE)

Virtuálne sprievody po výstavách a expozíciách múzea (SK/HU)

Erkel a Bratislava od režiséra Csaba Molnára Premietanie dokumentárneho filmu (SK/HU)

Odkiaľ som vyšiel… Portrét Lajosa Grendela Premietanie dokumentárneho filmu (SK/HU)

SNM – Múzeum židovskej kultúry

…kedysi tu bola ulica Informačno-pracovný zošit pre deti poskytuje stručné informácie o historickej Židovskej ulici v Bratislave a o Múzeu židovskej kultúry, ktoré sa tu nachádza.

Jozef Kšiňan: O S. C. Makabea a futbale v Bratislave v medzivojnovom období Sprievodný program k výstave. Interview s dlhoročným športovým redaktorom a spoluautorom knihy Zlatá kniha futbalu na Slovensku.

Nikdy sa nevrátili – Príbeh Gerty Vrbovej Interview s Gertou Vrbovou, manželkou Rudolfa Vrbu, známeho útekom z koncentračného tábora Auschwitz. V dokumente D. Dobrovody, nakrútenom v spolupráci so SNM – Múzeom židovskej kultúry, rozpráva príbeh Vrbovho úteku a zážitky z obdobia holokaustu.

Židovské rozprávky – List pánu Bohu a Rozprávka o bratislavskom obrovi Program pre deti. Vybrané rozprávky z vlastnej knižky na video prerozprávala Viera Kamenická z Múzea židovskej kultúry v Bratislave.

SNM – Múzeum kultúry Chorvátov na Slovensku

Dejiny a kultúru Chorvátov na Slov ensku Online prezentácia. Uplynulé ročníky podujatia Noc múzeí a galérií Prezentácie fotografií podujatí od roku 2008.

SNM – Múzeum Ľudovíta Štúra

Nahliadnutie do Múzea Ľ. Štúra Premietanie videa

Nahliadnutie do Múzea slovenskej keramickej plastiky Premietanie videa

SNM – Múzeum Červený Kameň

Renesančná pevnosť Videoprehliadka

Odokryme minulosť O múzejnej pedagogike rozpráva daniel Domorák

Sane slávnostné, alegorické (1725 – 1750) Kurátorský výklad Jozef Tihány

SNM – Múzeum Slovenských národných rád

Pracovný list a kvíz k výstave Odboj V Múzeum slovenských národných rád

Cherchez la femme prezentácia k stálej expozícii Múzea M. R. Štefánika

SNM – Múzeum Bojnice

Skryté miesta Bojnického zámku, 1.časť – podkrovia 360⁰ videoprehliadka zaujímavých a verejnosti neprístupných priestorov. Medzi jednotlivými zastaveniami nebude chýbať povala Huňadyho sály s unikátnym systémom zavesenia barokového lustra, povala 5-hrannej veže, zámockej kaplnky či citadely.

SNM – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek

Bábkodielňa cez objektív Ako si vyrobiť tieňové bábkové divadlo.

O hradnom duchovi Bábková rozprávka

Múzeum cez objektív 1 – 6 Súbor videí predstavuje expozície múzea a rôzne bábkové divadlá.

SNM – Spišské múzeum

15.00 Juliana a tí druhí Krátky film, List s názvom Kvíz a Odpoveďový hárok

Od 15:00 do 20:00 h bude múzeum každých 30 minút poskytovať otázky z krátkeho filmu na sociálnych sieťach SNM – Spišského múzea v Levoči a návštevníkov tak zapájať do súťaže.

SNM – Múzeum ukrajinskej kultúry

Ivan Kulec a jeho tvorba Virtuálna výstava

SNM – Múzeum rusínskej kultúry v Prešove

Fedor Vico – Iľko Sova z Bajusova Karikatúry načítané hercami DAD

Fedor Vico – Iľko Sova z Bajusova Slávnostné otvorenie výstavy v múzeu

Jazz v múzeu Pavel Morochovič, slovenský klavirista a skladateľ rusínskeho pôvodu

Spomínanie na Miša Venované akad. maliarovi M. Čabalovi

Upevni, Bože – z dejín Pravoslávnej cirkvi do roku 1948

Rusínski literáti Súbor videí predstavujúcich výber z literárnej tvorby významných rusínskych osobností

Od rozprávky k rozprávke Čítanie rusínskych ľudových rozprávok (videá)

Rusíni v éteri už 90 rokov Spomienkový koncert venovaný 90. výročiu začatia rozhlasového vysielania pre Rusínov na Podkarpatskej Rusi a v Prešovskom regióne.

Srna v neraji Zostrih z prezentácie básnickej zbierky D. Kapráľovej

Vzťahy Vernisáž výstavy Vladimíra Ganaja

STM – Múzeum dopravy v Bratislave

Prehliadka Múzea dopravy v čase Videoprehliadka

Stredoeurópsky dom fotografie

Sonification Audiovizuálna prezentácia výstavy stredoeurópskej fotografie v Galéri Zoya.

Vyhlásenie výsledkov 11. ročníka súťaže o najlepšiu fotografickú publikáciu z krajín strednej a východnej Európy z rokov 2019 – 2020.

Od individuálnych kurzov k detským táborom O fotografickom vzdelávaní.

Tri dekády ITF v Dome umenia Audiovizuálna prezentácia výstavy

Prezentácia novej knihy o slovenskej fotografii 19. storočia od Martina Kleibla.

Ústredie ľudovej umeleckej výroby

Majstri hudobných nástrojov Prezentácia výstavy.

Majstri hudobných nástrojov Súbor videoprednášok prezentujúcich hudobné nástroje, ako sú píšťala, fujara alebo trombita.

Miroslav Moncoľ a Pavel Bielčík Spev a hra na drumbľu a píšťalku.

Vodárenské múzeum BVS

Ekologická katastrofa na II. vodnom zdroji v Bratislave Výstava

Vodárenské zdroje

  • Distribúcia vody a riadenie vodárenských procesov
  • Úpravne pitných vôd
  • Laboratórium – kontrola a monitoring kvality vôd
  • Odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd
  • Videá

Významné objekty a ľudia v histórii bratislavskej vodárne Datasheety

Herná zóna Nájdi 5 rozdielov, kvíz, omaľovanka, puzzle

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Noc múzeí