Stretnutia s minulosťou v múzeu sú on-line

V stredu o 18,30 hodine bude hosťom odborný asistent na Katedre histórie FF Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Pavol Maliniak s tému Čabradské panstvo a región Hontu v stredoveku.

25.11.2020 14:00
Stredoslovenské múzeum Leopold Foto:
Už teraz si môžu on-line návštevníci prezrieť niektoré zaujímavé obrazy z muzeálnych zbierok s komentárom. Na snímke portrét Leopolda I. Habsburského.
debata

Stredoslovenské múzeum pokračuje vo formáte živého vysielania. Už túto stredu ponúkne svojim priaznivcom ďalší online prenos, ktorý môžu sledovať prostredníctvom sociálnej siete. Hosťom bude odborný asistent na Katedre histórie Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici PhDr. Pavol Maliniak, PhD.

Pravidelné podujatie Stredoslovenského múzea priblíži tentokrát tému Čabradské panstvo a región Hontu v stredoveku. Priaznivci sa naň môžu tešiť už 25.11.2020 o 18-tej hodine 30 – tej minúte. Odvysielané bude naživo prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Ide v poradí už o druhé podujatie, ktoré bude vysielané naživo. Prvá online časť sa stretla s veľkým úspechom a preto múzeum, prinesie aj v nasledujúcej časti podujatia zaujímavú tému, sprostredkovanú týmto spôsobom.

„Stretnutia s minulosťou patria k cyklom, ktoré sú veľmi obľúbené, preto veríme, že aj posledná tohtoročná časť nájde rovnako dobrú odozvu, ako tie predchádzajúce“, priblížil riaditeľ Stredoslovenského múze Marcel Pecník.

Prednášajúcim bude odborný asistent na Katedre histórie FF Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici PhDr. Pavol Maliniak, PhD., ktorý pôsobil v Stredoslovenskom múzeu v Banskej Bystrici a na Katedre plánovania a tvorby krajiny FEE Technickej univerzity vo Zvolene. Vo vedecko-výskumnej činnosti venuje pozornosť najmä stredovekým dejinám hradov a hradných panstiev s dôrazom na regióny Hont, Zvolen Novohrad a Tekov. Je autorom alebo spoluautorom publikácií o hradoch Čabraď, Ľupča, Pustý hrad, Zvolenský zámok a Modrý Kameň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stredoslovenské múzeum