Čas vianočný ešte trvá. Pozrite si krásne ozdoby aj najväčší pohyblivý betlehem

Podľa tradície sa vianočný čas končí až príchodom Troch kráľov. Vypočujte si krásne koledy, pozrite si ručne vyrobené ozdoby aj najväčší pohyblivý betlehem.

02.01.2021 16:00
debata
Výstava Čas vianočný

Tradičné koledy, čítanie pre deti, tvorivé dielne pre výtvarníctvo, film a fotografiu, kurz paličkovanej čipky. Neverili by ste, čo všetko sa dá vidieiť a naučiť na webe, ak na to máte tých správnych ľudí. Krajské kultúrne stredisko v Žiline nespí zimným spánkom ani v covidových časoch. Návštevníkom chystá programy on-line.

Najnovšie otvorili virtuálnu výstavu Čas vianočný. Návštevníci na nej spoznajú množstvo vianočných ozdôb vyrobených tradičnými technikami a inšpirovanými ľudovou výtvarnou kultúrou. Zhotovili ich ľudoví remeselníci z Horného Považia.

Fotografie z výstavy si môžete pozrieť tu.
Čas vianočný

Výstava ručne vyrobených ozdôb v Krajskom kultúrnom stredisku v Žiline.

Fotogaléria
Čas vianočný - výstava v Krajskom kultúrnom...
Na výstave Čas vianočný v Krajskom kultúrnom...
+4Vianočná guľa z výstavy Čas vianočný v Krajskom...

Rezbár Jozef Pekara vytvoril sakrálne figurálne rezby a reliéfy, ktoré sú umiestnené v rôznych slovenských kostoloch. Je autorom jedinečného Slovenského Betlehemu v Rajeckej Lesnej, ktorý patrí medzi najväčšie pohyblivé betlehemy na svete.

Pozrite si najväčší pohyblivý betlehem.

V pondelok 4. januára deťom aj dospelým prečíta Lukáč Latinák pokračovanie z knihy Denis a jeho sestry žilinskej spisovateľky Tone Revajovej. V utorok nasleduju pravidelná Hlinená dielňa, v stredu si deti aj dospelí zo šnúrky jednoduchým prepletením vyrobia efektný náramok. Krajské kultúrne stredisko v Žiline má pre svojich návštevníkov na každý deň niečo nové. Z bohatého programu sa hostia môžu tešiť napríklad na rozprávanie Ondreja Dema, ako ho vo filme zachytil Milan Kosec, ktoré zverejnia v pondelok 18. januára o 16. na webe, facebooku aj na youtube KrKS.

Krajské kultúrne stredisko v Žiline už takmer 70 rokov prináša ľuďom podnety pre rozvoj v rôznych oblastiach, od tradičnej ľudovej kultúry cez výtvarné umenie, ale aj tanec, hudbu a literatúru.

Pokoj ľuďom dobrej vôle - Vinšuje vám FSk Javorníček
AKo ste prežívali advent? Takéto sú Vianoce v Terchovej

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Krajské kultúrne stredisko v Žiline