Slovenskí architekti môžu súťažiť o Brick Award

Slovenskí architekti majú možnosť prihlásiť svoje najnovšie projekty, v ktorých dominuje tehla, do medzinárodnej architektonickej súťaže Brick Award 2022. Ocenenie Brick Award udeľujú v pravidelných dvojročných cykloch.

15.01.2021 08:00
debata

Prihlásené práce bude v piatich kategóriách hodnotiť porota zložená z renomovaných architektov a kritikov. Diela možno prihlasovať do 8. apríla. TASR o tom informovala za organizátora súťaže Katarína Dudáková.

Ocenenie Brick Award udeľuje v pravidelných dvojročných cykloch od roku 2004 spoločnosť Wienerberger AG. Zámerom organizátorov je poukázať na potenciál tehly v moderných a inovatívnych realizáciách budov.

„V súťaži rozhoduje kvalita, originalita i funkčnosť. Oceňujú sa diela, ktoré vyjadrujú kontinuitu v práci s tehlou a uplatňujú nový kreatívny prístup v jej využití ako osvedčeného stavebného materiálu,“ dodala Dudáková s tým, že vzhľadom na rastúci spoločenský význam energetickej úspornosti budov a požiadaviek na recyklovateľnosť stavebného materiálu sa jednotlivé projekty posudzujú aj cez optiku trvalej udržateľnosti.

Odborná porota zo všetkých prihlásených diel vyberie do užšej nominácie 50 projektov. Následne určí víťazov v kategóriách Ako doma, Bývame spolu, Pracujeme spolu, Zdieľame verejný priestor, Inovatívne koncepcie a spôsoby využitia tehál a vyhlási meno celkového víťaza a laureáta špeciálnej ceny. Víťazné a nominované projekty budú prezentované aj v knižnej publikácii BRICK 22.

Viac informácií o súťaži, jej podmienkach a formulár na registráciu nájdu záujemcovia na brickaward.com alebo na webstránke organizátora.
debata chyba
Viac na túto tému: #architekrúra