Nominácie kandidátov na cenu ministerky možno ešte predkladať

Ministerstvu kultúry (MK) možno naďalej predkladať návrhy kandidátov na Cenu ministerky kultúry. Nové ocenenie nahradzuje doterajších päť samostatne odovzdávaných ocenení v oblastiach umenia a kultúrneho dedičstva.

20.02.2021 18:00
debata (1)

„Písomné nominácie na laureátov môžu predkladatelia posielať v troch kategóriách – cena za výnimočný prínos v oblasti umenia, cena za dlhodobý alebo celoživotný prínos v oblasti kultúry a cena za výnimočný prínos inštitúcií v oblasti kultúrneho dedičstva alebo kultúrno-osvetovej činnosti,“ priblížil Michal Hajtol z oddelenia komunikácie a protokolu rezortu.

Predkladať prihlášky do nominačného procesu v rámci ocenenia za oblasť kultúrneho dedičstva a kultúrno-osvetovej činnosti možno síce už len do soboty 20. februára 2021, ale za oblasť múzeí, galérií a knižníc až do 28. februára 2021.

Návrhy na udelenie Ceny ministerky kultúry za rok 2020 za umenie a celoživotný prínos v oblasti kultúry je možné do 20. marca 2021. Laureátom udelia ceny na prelome leta a jesene. Ďalšie informácie sú dostupné na webe MK.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #kultúra #cena #umenie #cena ministerky kultúry