Fontánu Družba v hlavnom meste obnovia

Jedna z najväčších bratislavských fontán postavená vrokoch 1979 - 1980 je pre zlý technický stav nefunkčná od roku 2007. Mesto Bratislava predpokladá spustenie rekonštrukcie fontány Družba na bratislavskom Námestí slobody ešte v tomto roku. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

15.03.2021 11:19
namestie slobody Foto: ,
Fontána Družba na Námestí slobody.
debata

„Rekonštrukcia fontány Družba je v stavebnom konaní, predpokladáme skoré vydanie stavebného povolenia (v horizonte jedného mesiaca) a hneď po vydaní stavebného povolenia spustí Generálny investor Bratislavy proces verejného obstarávania,“ spresnila hovorkyňa.

Družba je najväčšou z bratislavských fontán. Postavená bola v rokoch 1979 – 1980. Od roku 2007 je pre zlý technický stav nefunkčná. Hlavné mesto už dlhšie chystá jej rekonštrukciu. V roku 2018 ešte bývalé vedenie mesta oznámilo, že sa začína proces obnovy fontány Družba. Okolo fontány v tom období umiestnili oplotenie, keďže sa vo fontáne a jej okolí mali realizovať práce spojené s prípravou projektovej dokumentácie, najmä sondáže a prehliadky konštrukčných vrstiev bazénov fontány a technológie fontány.

Samotná rekonštrukcia sa mala začať v roku 2019, hlavné mesto však v tom roku informovalo, že sa ešte pripravuje projektová dokumentácia. Zároveň avizovalo, že všetky obnovné práce na Námestí slobody bude realizovať postupne, a to v závislosti od financií.
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #architektúra