Únia nevidiacich a slabozrakých otvorila výstavu Cesta svetla špeciál

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) otvorila v exteriéri svojho sídla na Sekulskej ulici v Bratislave výstavu Cesta svetla špeciál.

31.03.2021 18:00
debata

Nainštalovala tam fotografie z predošlých ročníkov súťaže Cesta svetla, keďže pandemická situácia zamedzila vyhláseniu jej 17. ročníka. Informovala o tom PR manažérka Eliška Fričovská.

„Počas uplynulých ročníkov sme nazhromaždili veľa zaujímavých fotografií, o ktoré sme nechceli verejnosť ukrátiť, a rozhodli sme sa ich umiestniť do netradičného výstavného priestoru. Inštalovali sme ich v okolí Úradu i Krajského strediska ÚNSS, čím sa výstava stala dostupnou komukoľvek a kedykoľvek,“ priblížil hlavný koordinátor výstavy Cesta svetla špeciál Pavol Korček.

ÚNSS je organizátorom fotografickej súťaže s názvom Cesta svetla. Jej cieľom je zvýšiť citlivosť spoločnosti voči ľuďom so zrakovým postihnutím a akceptovať ich ako prirodzenú súčasť spoločnosti.

Amatérski i profesionálni fotografi sa každoročne zapájajú do súťaže, ktorá má jedinú podmienku – umelecky zachytiť motív svetla alebo života so zrakovým postihnutím.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #nevidiaci #slabozrakí #Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska