Otvorili sa múzeá a galérie Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v týždni od pondelka 19. apríla múzeá, galérie a osvetové strediská vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Na otvorenie pri postupnom uvoľňovaní opatrení čakajú ešte Divadlo Jána Palárika v Trnave a Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci, knižnice sú sprístupnené už od 8. marca. Informoval o tom riaditeľ odboru kultúry a športu Úradu TTSK Peter Kadlic. Všetkých 18 kultúrnych inštitúcií bolo uzatvorených od 19. decembra.

22.04.2021 09:00
galeria jana koniarka v Trnave Foto:
Galéria Jána Koniarka v Trnave ponúka tri výstavy: z tvorby Adama Šakového, retrospektívnu výstavu Juliána Fila a prezentáciu súčasnej tvorby Margaréty Petržalovej.
debata

Podmienkou návštevy je dodržiavanie preventívnych opatrení vrátane obmedzenia počtu ľudí podľa rozlohy priestoru. „Viaceré z inštitúcií pripravili pre návštevníkov nové výstavy. Vzhľadom na aktuálnu situáciu nie je však zatiaľ možné organizovanie skupinových prehliadok a hromadných podujatí,“ pripomenul Kadlic.

Galéria Jána Koniarka v Trnave ponúka hneď tri výstavy výber z aktuálnej tvorby slovenského maliara Adama Šakového, retrospektívnu výstavu maliara a grafika Juliána Fila k 100. výročiu jeho narodenia a prezentáciu súčasnej tvorby Margaréty Petržalovej.

TT vyzvy 8 stratila galeria renome 2 Čítajte viac Trnavská Galéria Jána Koniarka pozýva na prvú virtuálnu prehliadku

V Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici je nainštalovaná výstava Alexandra Salontaya s názvom Zásielka II. V Záhorskom múzeu v Skalici môžu návštevníci vidieť výstavu Rodina v tradičnej ľudovej kultúre Záhoria, ktorá je venovaná rodinným zvykom v minulosti.

Vlastivedné múzeum v Galante ponúka návštevníkom výstavu Tretia cesta Odkaz Hanzy, ktorá je venovaná dejinám družstevného hnutia Hanza sídliaceho v období rokov 1925 – 1945 v Galante.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galéria Jána Koniarka #koronakríza