Krajina víťazov putuje po Slovensku. Fotografie športovcov vystavujú v Košiciach

Areál Kulturparku v Košiciach sa do konca leta premení na Street Art Gallery s dielami špičkových fotografov pod názvom Krajina víťazov. Zachytávajú najväčšie úspechy slovenských športovcov za posledných dvadsať rokov, silné okamihy, ale aj zaujímavé umelecké fotografie zo zákulisia.

02.08.2021 17:00
IMG 3657 Foto:
Výstava je umiestnená vo verejnom priestore a prístupná je bez obmedzenia.
debata (1)

Unikátna výstava vznikla v čase pandémie ako podpora slovenského športu. Zapojilo sa do nej 19 významných slovenských fotografov a pôvodne bola umiestnená od decembra 2020 do marca 2021 na bránach Národného futbalového štadióna v Bratislave. Fotografie, ktoré vyberali mnohé významné osobnosti kultúry a športu, vzbudili veľký záujem aj na sociálnych sieťach a videli ich už aj obyvatelia Rožňavy.

„Máloktorá oblasť ľudskej činnosti prináša také silné emócie ako šport. Máločo na Slovensku dokázalo v ére našej štátnej samostatnosti tak povzbudiť prejavy vlastenectva a národnej hrdosti ako mimoriadne športové úspechy našich reprezentantov. A v máloktorej oblasti sa Slováci dokázali tak často výrazne presadiť v plnej svetovej konkurencii ako práve v športe,“ uviedol k výstave Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru, ktorý bol hlavným partnerom.

Krajina víťazov zaznamenala mimoriadne pozitívne reakcie aj v online priestore, kde mala vyše 700 tisíc vzhliadnutí.

„Naozaj nás úprimne tešia reakcie ľudí, aj keď v aktuálnej situácii športujeme s obmedzeniami, je vidieť, že záujem verejností o šport tu je. Veľa fanúšikov sa s nami delí o zážitky, ktoré mali pri jednotlivých podujatiach a fotografie im ich pripomenuli. Dúfame, že aj olympijské hry v Tokiu nám prinesú podobné zážitky, ktoré budeme môcť so zimomriavkami sledovať na podobnej výstave v budúcnosti,“ prezradila Ivana Tittelová z organizačné­ho tímu.

„Sme radi, že po veľkom úspechu výstavy v Bratislave ju budeme môcť priniesť obyvateľom i návštevníkom Košíc. Výstava bude voľne dostupná v exteriérových priestoroch Kulturparku 24 hodín denne až do konca leta,“ dodal Martin Dani, vedúci oddelenia produkcie podujatí.

Krajina víťazov

Putovná výstava fotografií zachytáva športovcov.

Fotogaléria
+4
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kulturpark