Obnova Umelky bude stáť 448 000 eur bez dane

Revitalizácia národnej kultúrnej pamiatky má priniesť Umelke nové prvky - novovybudovaný multifunkčný pavilón, ktorý bude vychádzať svojou formou a jednoduchosťou z pôvodnej koncepcie starej architektúry Umelky, a tiež nové hudobné pódium v záhradnej časti galérie.

01.09.2021 10:00
kultura, biela noc, umelka Foto: ,
Biela noc v galérii Umelka v Bratislave.
debata

Rekonštrukcia bratislavskej Umelky bude stáť 448.000 eur bez DPH (538.560 eur s DPH). Cenu vygenerovala súťaž, do ktorej sa prihlásil jeden záujemca. Výsledok verejného obstarávania zverejnili vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Spoločnosť Ingstav SK ako zhotoviteľ má práce uskutočniť v lehote do ôsmich mesiacov od prevzatia staveniska. Zmluvu s firmou podpísala Slovenská výtvarná únia (SVÚ) 27. augusta.

Z výstavy Konkrétne leto v galérii Umelka. Na... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Umelka výstava Z výstavy Konkrétne leto v galérii Umelka. Na snímke dielo Inga Glassa: Zrod trojuholníka.

Revitalizácia národnej kultúrnej pamiatky má priniesť Umelke nové prvky – novovybudovaný multifunkčný pavilón, ktorý bude vychádzať svojou formou a jednoduchosťou z pôvodnej koncepcie starej architektúry Umelky, a tiež nové hudobné pódium v záhradnej časti galérie. Nový pavilón má byť plne bezbariérový a hlavná galéria dostane schodolez, ktorý sprístupní priestory celej verejnosti. Súčasťou obnovy je tiež zlepšenie technického a technologického vybavenia týkajúce sa osvetlenia i akustiky. Rekonštrukcia bude financovaná z eurofondov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Umelka