Zemplínske múzeum funguje 65. rok a oslávi to bohatým programom

Rok 2022 bude v Michalovciach v znamení 65. výročia založenia tamojšieho Zemplínskeho múzea. Kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pri tejto príležitosti pripravilo pre návštevníkov bohatú ponuku kultúrnych aj odborných podujatí, ktoré budú počas celého roka.

03.01.2022 14:00
Michalovce / Zemplínske Múzeum / Foto:
Zemplínske múzeum v Michalovciach.
debata

Informovala o tom riaditeľka múzea Stanislava Rovňáková s tým, že séria podujatí odštartovala prvý deň nového roka online besedou o minulosti i súčasnosti múzea.

„Počas roka budeme popri logu inštitúcie na všetky svoje tlačoviny a výstupy v elektronickej podobe umiestňovať aj symbol s číslovkou 65,“ doplnila riaditeľka.

milanová Čítajte viac Ministerstvo kultúry dokáže najviac ušetriť v oblasti IT

Z ďalších aktivít, na ktoré sa môže verejnosť tešiť, možno podľa nej spomenúť otvorenie Zimnej záhrady po rekonštrukcii, sprístupnenie etnografickej expozície i vedeckú konferenciu. „Pripravujeme aj zaujímavé výstavy, približujúce históriu a pamiatky starovekého Grécka, ale i život v období stredoveku či výstavu venovanú cisárskej rodine,“ upozornila Rovňáková s tým, že počas letných mesiacov nebudú chýbať koncerty klasickej hudby, výtvarné plenéry či podujatia orientované na detského návštevníka.

Gemersko-malohontské múzeum Čítajte viac Gemersko-malohontské múzeum zachránilo 151 ročníkov regionálnych novín

Zemplínske múzeum v Michalovciach vzniklo v roku 1957 ako Zemplínske vlastivedné múzeum. Zbierky a expozície sa nachádzajú v priestoroch barokovo-klasicistického kaštieľa šľachticov zo Starého a z Michaloviec zo 17. storočia. Múzeum okrem kultúrno-historického a hospodárskeho vývoja regiónu dokumentuje aj živú i neživú prírodu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zemplínske múzeum