Bibiana hľadá nového šéfa. Výzva je otvorená do 10. marca

Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Bibiany, medzinárodného domu umenia pre deti. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 10. marca. Informovala o tom Adriána Čahojová z referátu komunikácie MK SR.

12.02.2022 09:00
Bibiana Ing. Peter Tvrdon  riaditel BIBIANY
Súčasným riaditeľom Bibiany je Peter Tvrdoň.
debata

Cieľom rezortu kultúry ako zriaďovateľa Bibiany je, aby do čela tejto inštitúcie nastúpila osobnosť, ktorá zabezpečí nielen autorskú slobodu pre tvorbu a činnosť organizácie, jej hodnotový rozvoj a prezentáciu, ale tiež zvýši transparentnosť, nezávislosť a efektívnosť hospodárenia a jej fungovania. Záujemcovia o túto pozíciu sa vo svojich projektoch rozvoja a riadenia majú zamerať na to, aby Bibiana bola otvorenou inštitúciou pre výtvarných umelcov zo Slovenska aj zo sveta.

Bibiana by mala podľa rezortu kultúry reagovať na aktuálne dianie a trendy vo výtvarnom umení s dôrazom na oblasť ilustrácie, animovaného filmu a detskej literatúry v medzinárodnom kontexte a spolupracovať pri propagácii slovenskej ilustrácie a animácie v zahraničí s partnermi z umeleckej, verejnej, akademickej, nezávislej, ako aj zo súkromnej obce na posilnení relevantnosti inštitúcie.

Bibiana okohra Čítajte viac Riaditeľ Bibiany: Kvalitu neporazí korona ani kopa braku

Úlohou nového vedenia bude vytváranie nových kontaktov, prepojení, partnerstiev a vzájomnej spolupráce s autormi, ilustrátormi, tvorcami animácie pre deti, organizátormi festivalov a knižných veľtrhov, ako aj s medzinárodnými organizáciami zaoberajúcimi sa detskou knihou, s galériami a vydavateľskými komunitami. Taktiež aj optimalizácia organizačnej štruktúry a pracovných pozícií, ktorá bude reflektovať na očakávané činnosti a úlohy organizácie, ale aj efektívne využívanie pridelených verejných finančných zdrojov a získavanie ďalších finančných príjmov mimo štátneho rozpočtu.

Rezort kultúry tvrdí, že v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 sa od Bibiany očakáva flexibilný a jasne komunikovaný prístup k tvorbe riešení vyplývajúcich z obmedzení a z fyzického dištancovania. Budúci štatutár preto bude musieť prinášať riešenia, ktoré budú rozvíjať špecifický druh výtvarného umenia inovatívnymi spôsobmi a zaistia jeho dostupnosť pre čo najširšie publikum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Bibiana