Plagát z Dolnej Krupej ocenili na medzinárodnom podujatí v Lubline

Plagát vytvorený pre koncert komornej hudby Rozárium hudby v Dolnej Krupej v okrese Trnava zaradili do výberu najlepších prihlásených exemplárov na medzinárodnom podujatí International Poster Biennale 2021 v poľskom Lubline.

20.02.2022 17:00
Plagát z Dolnej Krupej Foto:
Plagát z Dolnej Krupej, ktorý ocenili na medzinárodnom bienále v poľskom Lubline.
debata

Zo 4 000 prihlásených diel z celého sveta sa plagát od grafických dizajnérov Veroniky a Eduarda Barrerovcov dostal medzi 336 najlepších, ktoré následne prezentovali na výstave.

Témou koncertu bol príbeh lásky skladateľa a grófky, ktorá žila v kaštieli v Dolnej Krupej. Dolná Krupá je zároveň spojená s unikátnym rozáriom a tzv. Ružovou grófkou Chotekovou, ktorá ho založila.

Plagát vizuálne zaujímavo prepojil obidve témy. „Pri tvorbe plagátu nás inšpiroval málo známy príbeh tohto miesta. Keďže Beethovenova prítomnosť v Dolnej Krupej nebola nikdy potvrdená, toto mystérium znázorňujeme jeho siluetou a gestom, ktorým nám dáva najavo, aby sme neprezradili jeho tajomstvo. Zároveň používame ruže odkazujúce nielen na rozárium, kde sa konal koncert, ale aj na romantický príbeh spájajúci sa s kaštieľom,“ uviedla spoluautorka plagátu Veronika Barrera.

Trienále plagátu Trnava Čítajte viac Trienále plagátu Trnava 2022 má kategóriu Kontakt reflektujúcu pandémiu

Ako doplnila, výber plagátu reprezentujúci kultúrnu udalosť si vysoko cení. „Hlavne v časoch, keď sa na súťažiach grafického dizajnu objavujú plagáty, ktoré neboli vytvorené pre klienta a neboli reálne použité vo verejnom priestore,“ doplnila Barrera.

„Veľmi nás teší, že sa nám darí prepájať cestovný ruch v Trnavskom kraji s inými odvetviami, a tým prezentovať jeho zaujímavosti a nepoznané príbehy,“ uviedla výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Agáta Mikulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #plagáty #plagát #grafický dizajn #Dolná Krupá