Mareka Ormandíka môžete pristihnúť pri čine v stupavskej synagóge už dnes!

Manželia Marek Ormandík a Renata Ormandíková predstavia svoje diela na spoločnej výstave už dnes. Návštevníci ich budú môcť vidieť v priestore stupavskej synagógy od 7. júna do 7. júla pod názvom Ateliér Ormandík.

07.06.2022 08:00
male velke busty nedbalka expozicia IMG 2189 Foto:
Veľké busty v ateliéri Mareka Ormandíka
debata

Synagóga v Stupave je zachránená, nie je však kompletne zreštaurovaná. Z jej múrov stále sála komplikovaná história. Marek Ormandík bude počas jedného mesiaca jej súčasťou. Do nádherného, spirituálneho priestoru prinesie svoje najobľúbenejšie obrazy, zo všetkých etáp svojej tvorby. Nebudú to iba maľby, ale aj kresby, sochy, objekty, knihy, platne. Vystaví viac ako dvesto diel. Synagóga sa na jeden mesiac stane jeho prechodným ateliérom. Prakticky denne tu budú vznikať nové expresívne diela.

Renata a Marek Ormandíkovci Foto: Maxim Ormandík
renata marek foto.maxim ormandik Renata a Marek Ormandíkovci

Súčasťou Ateliéru Ormandík bude aj niekoľko textilných objektov Renaty Ormandíkovej, symbolicky budú svojimi maľbami zastúpení tiež synovia Michal a Maxim. Sochou aj kresbami prispeje do výstavy i Marekov otec Milan Ormandík. Diela budú medzi sebou neustále obmieňané. Počas mesiaca sa v priestore synagógy vystrieda niekoľko muzikantov, blízkych priateľov, ktorí odohrajú svoje skladby počas komorných koncertov. Kto sa vyberie navštíviť túto živelnú výstavu, pravdepodobne uvidí maľovať Mareka priamo na mieste. Návštevníci výstavy, tak vlastne vojdú Ormandíkovi rovno do tvorivej „kuchyne“. Ateliér Ormandík bude otvorený od utorka do soboty medzi 14. a 18. h.

Marek Ormandik Čítajte viac Marek Ormandík sa zabýva v stupavskej synagóge. Chystá živelnú výstavu

Diela Renaty Ormandíkovej, môžu okrem spoločnej stupavskej výstavy návštevníci vidieť, vo väčšom množstve, tiež v jej novootvorenej galérii Krása vesmírna na rovnomennej výstave. Na Mikulášskej ulici 29 v Bratislave vystaví Renata odevné doplnky, šperky a výtvarné objekty, ktoré sú tvorené mixom výtvarných techník, predovšetkým ale háčkovaním. Renata Ormandíková získala za svoje textilné sochy cenu Danubiany, na nedávnom medzinárodnom podujatí Textile Art of Today.

Návštevníci si budú môcť Renatine diela pozrieť v galérii Krása vesmírna pondelky až piatky od 13. do 18. a soboty od 11. do 15.h.

„Krása vesmírna je najkrajší a najmenší priestor a ateliér vo vesmíre. Je to kráľovstvo, v ktorom si plním svoje pracovné a tvorivé sny. Každý deň sa teším, že tento svet mám,“ hovorí Renata Ormandíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Ormandík #Renáta Ormandíková #Krása vesmírna